Logo Goals and Glamour
‘Ajax-top jarenlang bedreigd door harde kern’
De harde kern van Ajax © Pro Shots

mei 2014 • Serious business

‘Ajax-top jarenlang bedreigd door harde kern’

Verschillende directieleden en medewerkers van Ajax worden al jarenlang bedreigd en geïntimideerd door de harde kern van de Amsterdamse club. Dat laat de Volkskrant donderdag weten op basis van een eigen onderzoek. De afgelopen twee maanden werden minimaal twee mensen in en rond de club bedreigd. Geen van beide slachtoffers deed echter aangifte.

De politie is bekend met de bedreigingen aan het adres van de voetbalclub. “Dat directieleden en/of medewerkers in het verleden en het heden regelmatig zijn/worden bedreigd, is bij ons bekend”, aldus de politie.

De Volkskrant sprak met meerderen mensen binnen de club. In de afgelopen 15 jaar is er in totaal slechts twee keer aangifte gedaan van bedreiging: oud-directeur Arie van Eijden (2005) en oud-directeur Martin Sturkenboom (2012) waren de enigen. “Je moet gewoon geen spelletjes spelen bij Ajax”, zegt een oud-medewerker. “Dan krijg je het op je bordje.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Zowel Ajax als de supporters zeggen in een reactie het beeld niet te herkennen. “We voeren met enige regelmaat overleg met vertegenwoordigingen vanuit de supporters en zien geen aanleiding hiermee te stoppen.”

De KNVB vindt dat er vaker aangifte gedaan moet worden. “Dergelijk crimineel gedrag moet en kan enkel strafrechtelijk worden aangepakt.”

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour