Logo Goals and Glamour
Nieuwe actie tegen racisme; De #banaanselfie
Neymar © Instagram

april 2014 • Lachen Serious business

Nieuwe actie tegen racisme; De #banaanselfie

Op mooie wijze wist Daniel Alvés gisteren te reageren op een banaanincident bij Villarreal. Voor Neymar jr. een reden om een actie op te zetten via social media.

Eerst postte Neymar op Instagram een filmpje van het incident. Vervolgens sprak hij bij een anti-racismeclip harde woorden. “We zijn allemaal gelijk, we zijn allemaal apen. Stop racisme! Het is een schande dat dit in 2014 nog bestaat en het is tijd daar een stokje voor te steken. De manier om racisme op een dag voor eens en altijd te stoppen, is door te reageren zoals Dani dat gisteren deed. Vindt u dat ook? Neem een foto van het eten van een banaan! We gebruiken hetgeen ze tegen ons hebben in ons voordeel!”

Racisme is een groot probleem in Spanje en Dani Alves wordt er al jaren mee geconfronteerd. Vorig jaar gaf de Braziliaan een interview over het onderwerp, waarin hij vertelde dat racistische uitingen een alledaagse gang van zaken is. “Ik krijg bijna constant van alles naar me toe geschreeuwd in stadions. Natuurlijk, het kan best zo zijn dat de fans van de tegenstander me niet mogen en de gemoederen kunnen soms hoog oplopen, maar supporters zouden alleen hun eigen ploeg moeten aanmoedigen. Ik ben hier nu al tien jaar en ik maak het elk seizoen weer mee. Het gebeurt overal in Spanje. Zo lang racisme niet streng wordt aangepakt, verandert er niets.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Hij hoopt met de bananenselfie de aandacht te vragen tegen racisme.

Logo Goals and Glamour