Logo Goals and Glamour
Oranje speelt op slechte grasmat tijdens WK
Het WK-stadion in Porto Alegre. © nbcnews.com

april 2014 • Voetbalnieuws

Oranje speelt op slechte grasmat tijdens WK

De kans is groot dat het Nederlands elftal tijdens het WK op een knollenveld staat te ballen. Volgens de Nederlandse grasmatdeskundige Nico van Vuuren gaan de voetbalvelden in Brazilië snel op kwaliteit achteruit.

Van Vuuren verzorgde onder andere de grasmatten bij Bayern München, Manchester United, Arsenal, Real Madrid, Barcelona en Juventus. Hij bekeek alle velden van het aankomende WK, behalve die in Manaus. “Die velden liggen er nu nog piekfijn bij”, vertelt hij. “Er ligt warm-season gras, maar Brazilië gaat nu de winter in. Dan worden de velden slechter en dienen ze behandeld te worden. Dat gaat in Brazilië anders dan in West-Europa.”

Van Vuuren komt met sombere prognoses voor het wereldkampioenschap. “Natal, Salvador, Recife zullen goed zijn. Afhankelijk van de gebruikte behandeling zullen de velden in Rio de Janeiro, Manaus, Curitiba, Porto Alegre en São Paulo matig tot slecht zijn”, aldus de specialist. In die laatste twee steden speelt Oranje zijn laatste twee groepswedstrijden: Australië op 18 juni en Chili op 23 juni.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Het complete WK Speelschema vind je hier!

Logo Goals and Glamour