?>
Logo Goals and Glamour

FC Volendam verspeelde gisteravond op de laatste speeldag de titel in de Jupiler League. De club uit het vissersdorp verloor met 3-1 van Go Ahead Eagles, terwijl concurrent Cambuur Leeuwarden met 0-2 won bij Excelsior.

Trainer Hans de Koning had er geen woorden voor: “Er had dit seizoen maar één ploeg kampioen moeten worden en dat waren wij” aldus een aangeslagen De Koning. “We hebben veel gewonnen, veel goals gemaakt en zijn in de vierde periode ongeslagen gebleven. Maar kennelijk waren we er nog niet klaar voor om het af te maken. Dan maar in de play-offs voor promotie/degradatie. Maar we zullen de komende dagen wel even wat reparatiewerkzaamheden moeten uitvoeren in mentaal opzicht.”

De Koning noemde de spelers van SC Cambuur een stelletje ‘mazzelpikken’. Cambuur profiteerde namelijk van het faiiliet gaan van AGOVV en SC Veendam gedurende het lopende seizoen. Daardoor werden nogal wat verliespunten van de Leeuwarders geschrapt en steeg de ploeg van interim-trainer Henk de Jong plotseling naar een kansrijke positie op de ranglijst. Zeven overwinningen op rij in een prachtige eindsprint bezorgden SC Cambuur uiteindelijk het tweede kampioenschap in de clubhistorie, na de eerste triomf in 1992.

Toch is de Koning sportief: “Ik feliciteer SC Cambuur van harte. Ik wil helemaal niet op die club afgeven. Maar ze hebben absoluut geluk gehad met het wegvallen van AGOVV en SC Veendam, dat op zich al erg genoeg was. Maar het zij zo.”

Trending

Versch!