?>
Logo Goals and Glamour

Filip Djuricic vertrekt na dit seizoen bij SC Heerenveen en gaat naar het Portugese Benfica. Dat heeft de Friese club vanmiddag bekendgemaakt. Heerenveen doet geen mededelingen over de transfersom.

De finalist van de Europa League neemt de 21-jarige Djuricic, die nog een contract tot de zomer van 2014 over van de club trainer Marco van Basten.

Tijdens de afgelopen winterstop waren onder meer FC Twente en Ajax geïnteresseerd in de Servische speler. Heerenveen nam Djuricic in 2009 over van het Servische Radnicki Obrenovac. De speler speelde tot dusver 98 competitiewedstrijden voor zijn Friese ploeg. Hij scoorde 20 keer in de eredivisie.

Johan Hansma, technisch directeur van Heerenveen, baalt, maar weet dat een vertrek onvermijdelijk was: “Als voetballiefhebbers betreuren wij het vertrek van Filip, want hij heeft ons vele mooie momenten bezorgd. Hij is echter toe aan de volgende stap in zijn carrière. Wij gunnen hem deze transfer dan ook van harte. Het is een mooi visitekaartje voor Heerenveen dat Djuricic naar een grote Europese club vertrekt.”

Trending