?>
Logo Goals and Glamour

PSV heeft dit seizoen in de eredivisie tot nu toe 98 doelpunten gemaakt. Aanstaande zondag, in de thuiswedstrijd tegen NEC, gaan de Eindhovenaren op zoek naar goal nummer 100.

Het zou de negentiende keer zijn dat een Nederlandse club de honderd haalt. De maker van de 100e goal schaart zich in een iluster rijtje met onder andere grootheden uit het verleden als Johan Cruijff, Sjaak Swart, Marco van Basten, Arie Haan en Coen Moulijn en, Chris van de Weerden.

Die laatstgenoemde was de laatste PSV’er die de 100e goal in één seizoen maakte in het seizoen 1999/2000. Hij herinnert het zich nog goed. “Ik word daar ook nog altijd aan herinnerd”, zegt Van der Weerden, “dat zegt al genoeg. Echt niet omdat het zo’n geweldig doelpunt was. Ik liep het strafschopgebied in, wilde schieten, maar dat lukte niet. Toen viel die bal toch nog voor mijn voeten en kon ik niet anders dan scoren.”

Van der Weerden kent het belang van de 100e goal ten opzichte van een overwinning: “Een hoofddoel is het niet, maar het is wel leuk natuurlijk. Alleen gaat het tegen NEC om het tweede doelpunt, dan telt vooral het winnen van die wedstrijd. Rond mijn goal was het stadion helemaal bezig met die honderdste.”

Trending