Logo Goals and Glamour
‘We missen een ‘Van Bommel”
Van Bommel en Wijnaldum nog samen in één team © Pro Shots

april 2014 • Shownieuws

‘We missen een ‘Van Bommel”

PSV kent een dramatisch seizoen, waar dat aan ligt weet ook aanvoerder Georginio Wijnaldum niet: “Misschien moet er wel een klootzak bij komen”, zei hij na de nederlaag tegen Feyenoord (0-2).

Mentaal is het team kwetsbaar, erkent Wijnaldum. “Het is keer op keer zo dat we zelden een wedstrijd winnen als we achter komen. Het zou lekker zijn als we zo iemand als Mark van Bommel in ons team zouden hebben. Maar dat is iets voor Brands, voor de leiding. Dit is ons eerste jaar als jonge groep. We moeten kijken hoe we het volgend jaar gaan doen, als we hiervan geleerd hebben en hoever we dan komen.”

“Elke nederlaag is een enorme klap, want we willen niet in de play-offs komen.” PSV is hardleers, constateert ook Wijnaldum. “Wat je steeds ziet, is dat afspraken niet na worden gekomen. Bijvoorbeeld bij spelhervattingen. Dat is dit seizoen wel vaker het probleem. Misschien zijn we daarin te laks. Op het middenveld werden de ruimtes ook te groot. Dan vallen we als team uit elkaar. We hebben heel weinig gecreëerd. In de eerste minuten deden we het goed, maar daarna niet meer.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour