?>
Logo Goals and Glamour

De reden waarom enkele grote namen van Ajax (vd Sar, R. de Boer en Winter) afgelopen week richting China trokken is inmiddels bekend. De Amsterdamse voetbalclub gaat meedoen aan een voetbaltalentenjacht via de Chinese televisie. Samen met Ajax doet ook het Engelse Everton mee.

Onder de naam Football Dream gaat de club op zoek naar de beste jeugdvoetballer van China. De winnaar krijgt een stageplek op jeugdcomplex De Toekomst in Amsterdam. De televisiezenders hebben een potentieel bereik van 1,2 miljard mensen. Het is daarmee natuurlijk ook en publiciteitsstunt.

Edwin van der Sar, directeur marketing, was vrijdag samen met Aron Winter en Ronald de Boer bij de lancering van de talentenjacht in China. “Het televisieformat van Football Dream sluit perfect aan bij de kernactiviteiten van Ajax”, aldus Van der Sar. “Bij ons is het opleiden van jonge voetbaltalenten immers onze levensader. Daarbij is China een van de grootste en belangrijkste landen ter wereld. We voelen ons als Ajax dan ook vereerd dat we ons bij Football Dream kunnen aansluiten.”

Trending