Logo Goals and Glamour
Doodzieke België-fan naar WK als laatste wens
Stijn Umans © Facebook

april 2014 • Serious business Sportnieuws

Doodzieke België-fan naar WK als laatste wens

Stijn Umans uit België kijkt al tijden uit naar het WK 2014 in Brazilië. Hij zal er alle wedstrijden van de Rode Duivels, wat hem betreft tot en met de finale, tot in extreme volgen. De vraag is echter of Stijn het WK nog gaat redden, want een agressieve vorm van botkanker laat hem vechten tegen de dood.

Stijn wil de laatste maanden die hem nog resten volop geniete, zoals de dokter ook gezegd heeft: “Het woord ‘ziek’ neem ik niet meer in de mond, ik ga geen ziekenhuis meer binnen en blijf positief. Dan leef je langer, daar ben ik van overtuigd. Eén grote, laatste droom heb ik nog en dat is het wereldkampioenschap meemaken in Brazilië. De drie tickets voor de poulewedstrijden zijn al ‘in the pocket’ en ook voor de, hopelijk, vier volgende duels van de Duivels heb ik al kaartjes besproken. De hotels zijn geboekt. Ik ben er klaar voor.”

“Hoe lang mij nog rest, dat kan niemand mij zeggen, maar dat maakt ook niet uit”, zegt Stijn. “Op karakter kan een mens veel. Als speler was ik ook zo. Voetbal is mijn leven, daar moeten zelfs de vriendinnen voor wijken. Het is eigenlijk gek, maar in die negentig minuten dat de bal rolt, vergeet ik al mijn ellende. Alle interlands heb ik bijgewoond, behalve de thuiswedstrijd tegen Servië. Toen heb ik samen met mijn vader in het ziekenhuis gesupporterd.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De beste vriend van Stijn, Mario Winters zorgt er ook voor dat de dure trip betaald kan worden. Op woensdag 30 april komen er twintig ex-internationals naar zijn woonplaats Hamont-Achel om een galawedstrijd te spelen. Vedetten als Luc Nilis, Danny Boffin, Filip De Wilde en Lorenzo Staelens binden hun schoenen weer onder om geld in te zamelen voor Stijns laatste wens. “Dankzij hen zal ik in Brazilië de tijd van mijn leven hebben. Ik zal genieten van de eerste tot de laatste minuut en dan is het voor mij goed geweest.”

Logo Goals and Glamour