?>
Logo Goals and Glamour
‘Lodeweges op de vlucht’
Boze fans bij het stadion van Cambuur © Pro Shots

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor Cambuur-trainer Diwght Lodeweges. De coach van de Friezen maakte deze week bekend dat hij volgend seizoen naar rivaal SC heerenveen vertrekt en dat heeft tot woede geleid bij de supporters van Cambuur.

Zo’n 200 supporters verzamelden zich voor het stadion van eredivisionist SC Cambuur. Een groepje van 30 personen wist uiteindelijk binnen te dringen en scandeerde vanaf de tribunes volgens de NOS ‘verrader’ en ‘NSB’er’. Ze eisen het directe vertrek van Lodeweges. Daarop vertrok de trainer via de achterdeur het stadion uit.

De aanhang van Cambuur vindt het onbegrijpelijk dat in deze belangrijke fase van de competitie een bom wordt gelegd onder de geweldige clubspirit. Zo meldt de supporterssite Kern van Cambuur. Volgens de de fans is er een “onwerkbare en onhoudbare situatie ontstaan.”

“Dit is hoogverraad voor de supporters, een crime passionel”, doelde sc Cambuur-directeur Gerald van den Belt vanochtend in Telesport op het vertrek van Lodeweges. “Iedereen hield een beetje van Dwight. Iemand die je zo waardeert, doet je nu zoiets aan. Dat is wat de supporters zo frustreert.”

Trending