Logo Goals and Glamour
Vijf geslaagde 1 april-grappen uit de voetbalwereld
De uitgebreide plannen voor een glijbaan, zodat Manchester City-fans het stadion makkelijk kunnen verlaten.

april 2014 • Lachen

Vijf geslaagde 1 april-grappen uit de voetbalwereld

Mocht je het nog niet doorhebben: het is vandaag 1 april. Dat betekent dat de hele wereld elkaar voor de gek houdt, ook in de voetbalwereld. Wij hadden ons eigen lolletje met het nieuws dat Hans Kraay jr. een eigen WK-nummer heeft gemaakt, maar er zijn ook een aantal geslaagde grappen gemaakt. Hieronder de vijf leukste!

5. Olifanten poepen op grasmat Kuip

Feyenoord stuurde op 21 maart een e-mail naar jonge fans met de boodschap dat drie olifanten de grasmat van de Kuip zouden bemesten. Er kwamen bezorgde reacties: één jongen vroeg zich af of de spelers nog durven te koppen als er poep aan de bal zit en iemand anders wilde weten hoe lang de stank bleef hangen.

4. Arsenal en Tottenham Hotspur onder één dak

Volgens de Engelse krant Daily Express gaan de Londense aartsrivalen Arsenal en Tottenham Hotspur het stadion van Arsenal voortaan delen. Dit zou na lang beraad met Spurs-voorzitter Daniel Levy besloten zijn. De 6000 zitplaatsen van het Emirates Stadium zouden afwisselen met wit en rood.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

3. WK kan niet in Brazilië plaatsvinden

Het Duitse radio-station HR kwam gisteren met het nieuws dat het WK toch niet in Brazilië zou plaatsvinden. Volgens de omroep wordt het toernooi verplaatst naar Duitsland, omdat de stadions daar tenminste wél af zijn.

2. Russische website Özil

Verschillende Britse media tuinden keihard in het nieuws dat Özil op weg zou zijn naar Zenit St. Petersburg. De club zou 40 miljoen euro overhebben voor de middenvelder en zelfs bereid zijn de clubkleuren aan te passen! De naam van de Russische website dat het nieuws meldde vertaalt echter naar ‘1 april’.

Artikel verder na advertentie

1. Manchester City-fans verlaten stadion via glijbaan

moon-slide
Manchester City stak veel moeite in een geslaagde 1 april-grap. Zij bedachten het nieuws dat de fans van de club het stadion voortaan zouden verlaten via een glijbaan. Er werd zelfs een filmpje gemaakt waarin de architecte over de zogenaamde ‘Moon Slide’ vertelt. De naam van die architecte, Flora Pi Lo, is echter een anagram van ‘April Fool’.

Logo Goals and Glamour