Logo Goals and Glamour
‘Vitesse mag geen kampioen worden van Chelsea’
Jordania, oud-eigenaar van Vitesse © Pro Shots

april 2014 • Serious business

‘Vitesse mag geen kampioen worden van Chelsea’

Het stormt bij Vitesse en oud-eigenaar Merab Jordania gooit de beerput volledig open. Hij heeft aan de Telegraaf het, volgens hem, werkelijke verhaal verteld. Daaruit blijkt dat Vitesse geen kampioen mág worden, van Chelsea.

“Ik wil de supporters van Vitesse het echte verhaal vertellen. Ik wilde kampioen van Nederland worden, maar Londen wilde dat uiteindelijk niet”, zegt de Georgiër. “Ambitie is prima, maar Vitesse mag niet bij Chelsea in de Champions League komen.”

Jordania vertrok in december bij de Arnhemmers omdat Alexander Tsjigirinski, een vriend van Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj, de club overnam.
Volgens Jordania zou Chelsea problemen met de UEFA hebben gevreesd wanneer Vitesse zich voor de Champions League zou plaatsen. Al hebben de clubs officieel een verschillende eigenaar, de banden zijn erg nauw.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De Georgiër wilde absoluut niet meegaan in die vermeende eis van Chelsea. “Omdat ik de fans van Vitesse bij mijn komst heb beloofd dat we binnen drie jaar voor het kampioenschap zouden gaan. Die ambities hadden we zelf intern besproken. Dan moet je de mensen na twee jaar niet belazeren en gas terugnemen. Want dat gebeurde meer dan een jaar geleden al. Ik ga je nu ook vertellen waarom Fred Rutten is vertrokken. Die wist in januari 2013, een half jaar voor zijn vertrek, al dat hij met Vitesse nooit kampioen mocht worden.”

Logo Goals and Glamour