Logo Goals and Glamour
KNVB schrikt van staat Oranje-kamp
Oranje trainde in 2011 ook in Rio © Pro Shots

maart 2014 • Sportnieuws Voetbalnieuws

KNVB schrikt van staat Oranje-kamp

Een Nederlandse delegatie die afgelopen weken het WK-basiskamp van Oranje in Rio de Janeiro bezocht, is geschrokken van de slechte staat waarin de accommodatie verkeert. Vanaf 6 juni zal Oranje hier de trainingen afwerken, maar het is nog lang niet klaar.

Jaap Kuiper, directeur van de Braziliaanse divisie van AkzoNobel ging met de KNVB mee naar het trainingscomplex van de lokale club Flamengo: “Het leek de plaggenhut van oom Tom wel. Het veld was een zandbak, de tribunes waren afgebladderd en in de kleedkamers zou je de tweede reserves nog niet zetten. Het complex is absoluut nog niet klaar om Oranje te ontvangen”, vertelt Kuiper.

De KNVB, die ook tijdens de oefen-trip naar Brazilié in 2011 gebruik maakte van het oude stadion van Flamengo, heeft inmiddels besloten tot een grondige opknapbeurt die momenteel in gang is gezet.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Daarnaast is de bouw van de WK-stadions van São Paulo, Curitiba en Cuiabá ook nog niet gereed. De Arena Corinthians van São Paulo, waar de openingswedstrijd op 12 juni en Nederland – Chili op 23 juni gespeeld wordt, is ook niet op de gewenste datum gereed. Het stadion mist dan nog een deel van het dak, vipboxen en beeldschermen.

Ook is de bestrating rond het stadion van Porto Alegre, waar Oranje op 18 juni tegen Australië speelt, nog lang niet klaar. “Er moet nog 140.000 vierkante meter worden gelegd, hetgeen twee tot drie maanden kost”, zei FIFA-secretaris Jérôme Valcke deze week. “En zonder de bestrating kunnen we geen mediapark bouwen.”

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour