?>
Logo Goals and Glamour

Aankomende zondag spelen in de Amsterdam Arena de waarschijnlijke kampioen en de nog waarschijnlijkere nummer laatst tegen elkaar. Want waar Ajax bij een zege op Willem II het 32ste landskampioenschap gaat vieren, zijn de Tilburgers in dat geval naar de eerste divisie gedegradeerd.

De Tilburgers geven zich echter niet gewonnen, maar zijn wel reëel:”Winnen in Amsterdam is dit seizoen alleen Vitesse gelukt”, zegt trainer Jurgen Streppel. Ook aanvoerder Philipp Haastrup weet day: “Natuurlijk weten we dat het moeilijk wordt. Tegen Ajax is op 100 procent spelen niet genoeg. We zullen op meer dan dat moeten spelen, maar als we zo voetballen zoals in de tweede helft tegen Vitesse, hebben we een kans.”

De hoop van Willem II is wel ergens op gebaseerd. In de thuiswedstrijd bood het Ajax goed partij en ook nummer twee PSV won twee keer met veel moeite van de Tilburgers. “We zijn dit seizoen maar twee of drie keer echt overklast. Met dezelfde instelling kunnen we misschien wel met een ‘sneaky’ 0-1-overwinning naar huis.”

Uit de laatste zin van Streppel blijkt echter wel hoe klein het vertrouwen nog is: “Onze supporters verdienen een club in de eredivisie. Hopelijk kunnen we dat op korte termijn weer realiseren.”

Trending