Logo Goals and Glamour
Theo Janssen stopt per direct
Theo Janssen stopt met voetballen © Pro Shots

maart 2014 • Winnaars

Theo Janssen stopt per direct

De kogel is door de kerk, Theo Janssen stopt met voetballen. De middenvelder van Vitesse kan zich na opnieuw een zware blessure niet meer motiveren om terug te keren.

Janssen raakte in september geblesseerd aan zijn knie en lag er na een operatie meerdere maanden uit. Na de winterstop hervatte de Janssen de training, maar kreeg daarbij direct een flinke terugslag, waardoor hij opnieuw onder het mes moest en de rest van het seizoen uitgeschakeld is.

Janssen licht zijn beslissing toe: “Ik heb gevochten voor mijn laatste kans. Na mijn kruisbandblessure wilde ik absoluut terugkomen en nog een aantal wedstrijden spelen. Door een nieuwe blessure ging dat niet. Hierdoor ben ik na gaan denken over mijn toekomst. Al snel kwam ik tot de conclusie dat die niet meer op het voetbalveld ligt”, aldus Janssen.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Hij gaat bij Vitesse verder als scout en zal zich verder als trainer ontfermen over talenten bij de club. Janssen begint per 1 juli aan zijn nieuwe functie. “Ik denk dat ik aardig oog heb voor talent. Het lijkt me een uitdaging om talentvolle spelers voor Vitesse te ontdekken. Spelers die de academie en de A-selectie versterken.”

Logo Goals and Glamour