Logo Goals and Glamour
‘Ajax vindt in Huawei nieuwe sponsor’
Speelt Ajax volgend jaar met Huawei op het shirt? © Pro Shots

februari 2014 • Shownieuws

‘Ajax vindt in Huawei nieuwe sponsor’

Het lijkt erop dat Ajax een nieuwe shirtsponsor gevonden heeft. De Amsterdamse club is in verregaande onderhandeling met Chinese telefoniegigant Huawei om shirtsponsor te worden. Daarmee wordt Huawei de opvolger van Aegon, die aan het einde van het jaar stopt als shirtsponsor van de landskampioen.

Huawei, wereldwijd de grootste fabrikant van telecomapparatuur, is sinds september al shirtsponsor van Champions Leaguefinalist Borussia Dortmund. Sinds 2011 is Huawei ook op de Nederlandse markt actief en met het sponsorschap van Ajax willen ze dat graag uitbreiden.

Edwin van der Sar, marketing directeur van Ajax, ontkent de serieuze gesprekken niet, maar wil er verder niets over zeggen. Ajax moet als beursgenoteerd bedrijf natuurlijk oppassen met uitingen naar buiten. Recentelijk heeft Ajax twee Chinese marketeers aangenomen om de contacten met China verder te verstevigen. Ook het talenten programma dat samen met Everton werd georganiseerd is een voorbeeld van de interesse in de Chinese markt van Ajax.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour