?>
Logo Goals and Glamour

Zaterdagavond speelt Ajax de wedstrijd op jacht naar het kampioenschap uit bij NAC in Breda. Anthony Lurling vertelt aan AD dat Ajax echt niet zomaar even de punten op kan komen halen.

“Thuis zijn we sowieso een lastige tegenstander, voor iedereen. Zeker ook vanwege een ambiance op zaterdagavond in een stadion met 19.000 toeschouwers. Bovendien hebben we bewezen dat de topploegen niet zomaar even komen winnen in Breda, waar we dit seizoen Feyenoord bijvoorbeeld al op een gelijkspel hebben gehouden. Maar Ajax is nu op voorhand vanzelfsprekend dik favoriet.”

Over de slechte staat van de grasmat is ook al veel gesproken: “Laat ik voorop stellen dat wij zelf ook balen van de staat van de grasmat. Ajax speelt graag verzorgd voetbal, maar als die ploeg met 0-3 of 0-4 bij ons wint, hoor je niemand meer over dat veld. Dat gebeurt waarschijnlijk pas als wij winnen.”

Lurling weet dat hij zich populair kan maken in Rotterdam: “Ach, dan heb ik weer wat krediet opgebouwd voor twee weken later, wanneer we met NAC in de Kuip tegen Feyenoord spelen. Voor supporters van Ajax zal ik altijd een ‘kakkerlak’ blijven, die bij Feyenoord heeft gespeeld. En in Rotterdam beginnen ze al te fluiten als ik het veld opkom. Ik weet niet of dat verandert als ik eventueel de winnende goal maak tegen Ajax. Ik heb geen voorkeur ten aanzien van wie er kampioen moet worden, maar het zou wel mooi zijn als na zaterdag wij definitief veilig zijn en de competitie bovenin nog spannend is.”

Trending

Versch!