?>
Logo Goals and Glamour

Hij heeft altijd al een grote mond gehad, Achmed Hossam Mido, de oud-Ajacied kwam destijds al na een paar weken met een ferrari bij de ArenA aanrijden en is dat gedrag nooit meer afgeleerd.

Als voetballer heeft Mido het nooit tot het allerhoogste niveau geschopt, maar als trainer heeft de Egyptenaar andere doelen. Op de website van de FIFA zethij die kracht bij, nu hij begonnen in bij Zamalek in Egypte. “Ik was eigenlijk van plan om me eerst verder te ontwikkelen op tactisch gebied en mijn baan als tv-analist hielp me daarbij. Ik zat elke week met een paar legendes aan tafel, zoals Kevin Keegan, en met hen praten over voetbal heeft me veel wijzer gemaakt. Ik was van plan dat een jaar lang te doen, maar toen kwam Zamalek ertussen.”

Mido wil door succesvol te zijn in Egypte uiteindelijk een topcoach in Europa worden: “Het is mijn doel om een Europese topclub te coachen. De ervaring bij Zamalek zal me helpen om te gaan met lastige situaties. Als ik het hier red, met al die druk, dan zal het ook eenvoudiger worden om het in Europa te redden.”

Zijn tijd in Nederland bij Ajax heeft hem geholpen bij zijn idee over voetbal. “Ik zie mijn teams graag net zo spelen als de elftallen van Guus Hiddink en Louis van Gaal. Ik probeer die stijl te implementeren in Egypte en de mensen hebben nu al kunnen zien hoe de het voetbal van Zamalek is veranderd. We proberen dichter bij de Europese stijl te komen, al zal dat de nodige tijd vergen.”

Trending