Logo Goals and Glamour
Vermogen Van der Vaart: wat verdient Rafael bij de NOS en Ziggo?
© Pro Shots

maart 2023 • Salaris van

Vermogen Van der Vaart: wat verdient Rafael bij de NOS en Ziggo?

Rafael van der Vaart maakte ooit naam als voetballer van onder meer Ajax, Tottenham Hotspur en Real Madrid. Tegenwoordig is Van der Vaart nog regelmatig op de televisie te zien. Daar heeft hij een behoorlijk zakcentje aan overgehouden. Het vermogen van Rafael van der Vaart!

In het kort:

Salaris Van der Vaart Real Madrid

Volgens de Spaanse sportkrant Marca had Van der Vaart een jaarsalaris van 3 miljoen euro, en dat ook nog eens netto! Toen hij in 2010 de overstap maakte naar Tottenham Hotspur, nam die club naar verluidt zijn salaris volledig over, waardoor de miljoenen bleven binnenstromen in huize Van der Vaart. Na twee jaar in Londen te hebben gespeeld, keerde Van der Vaart terug bij zijn oude club Hamburger SV.

Rafael van der Vaart had een salaris van 3 miljoen euro bij Real Madrid
© Instagram: @Rafaelvandervaart

Zoveel verdiende Van der Vaart bij HSV

Bij HSV ontving Van der Vaart volgens de NOS een salaris van 3,5 miljoen euro per jaar. Dat heeft hij drie jaar lang vastgehouden, voordat hij naar Real Betis verkaste. Die club deed daar nog een schepje bovenop en betaalde hem volgens AS 5 miljoen euro per jaar. Op dat moment was het beste er al vanaf bij Van der Vaart en uiteindelijk sloot hij zijn loopbaan af in Denemarken. Bij Midtjylland verdiende hij nog eens 1,1 miljoen euro per jaar, volgens Story.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Het salaris van Rafael van der Vaart bij HSV was 3,5 miljoen per jaar
© Instagram: @Rafaelvandervaart

Het vermogen van Van der Vaart

Alles bij elkaar heeft Van der Vaart dus zo’n 30 miljoen euro aan salaris bij elkaar gespeeld. Daar moet nog een deeltje belasting vanaf en ook de scheiding met zijn vrouw Sylvie heeft zijn vermogen geen goed gedaan.

Maar wat is er nu overgebleven van het vermogen van Rafael van der Vaart? Volgens Quote had Van der Vaart op het moment van stoppen een vermogen van 18 miljoen euro. Dat werd echter tegengesproken door Story, dat beweerde dat het vermogen van Van der Vaart op 22 miljoen euro lag.

Artikel verder na advertentie

Rafael van der Vaart verdiende 5 miljoen per jaar bij Real Betis
© Instagram: @Rafaelvandervaart

Wat verdient Van der Vaart bij de NOS?

In de tussentijd heeft Van der Vaart niet stilgezeten. Zo is hij regelmatig te zien als analist op televisie en is hij trainer geweest bij Esbjerg fB. Wat Van der Vaart exact verdient als analist bij de NOS en Ziggo Sport is niet bekend, maar dat zal om tienduizenden euro’s gaan. Daarom schatten wij het vermogen van Van der Vaart op dit moment op ruim 20 miljoen euro.

Het salaris van Rafael van der Vaart bij de NOS is onbekend
© Instagram: @Rafaelvandervaart
Logo Goals and Glamour