Logo Goals and Glamour
Feyenoord benoemt tribune naar Van Hanegem
Van Hanegem 70 jaar © Pro Shots

februari 2014 • Winnaars

Feyenoord benoemt tribune naar Van Hanegem

Feest om Rotterdam vandaag. Willem van Hanegem vierde zijn 70e verjaardag. ‘De Kromme’ kreeg van onder meer de club en de supporters een groot feest aangeboden in ‘zijn’ stadion, de Kuip.

“We hebben eigenlijk nooit afscheid van je genomen. Niet als speler en niet als trainer. De band is nog altijd innig en zal nooit verbroken worden”, zei directeur Gudde in zijn toespraak.

De Rotterdamse sportwethouder Antoinette Laan reikte Van Hanegem de Faas Wilkes Prijs uit. “Voor je grote verdiensten voor Rotterdam, als speler en als trainer. Het is ook een aanmoedigingsprijs. Als je zeventig jaar bent, kun je tegenwoordig nog veel doen. Rotterdam kan niet zonder Van Hanegem en andersom waarschijnlijk ook niet”, sprak Laan, die bekende dat ze vroeger een poster van ‘De Kromme’ boven haar bed had hangen.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Daarnaast maakte Feyenoord bekend jaarlijks de Willem van Hanegem-prijs uit te gaan reiken aan een persoon die zich op bijzondere wijze inzet voor de club. Het eerste exemplaar van die trofee werd donderdag aan Van Hanegem zelf uitgereikt.

Logo Goals and Glamour