Logo Goals and Glamour
‘Red de Kuip’ komt met uitgewerkt plan

februari 2014 • Shownieuws

‘Red de Kuip’ komt met uitgewerkt plan

De initiatiefnemers van Red de Kuip hebben gisteren hun aangepaste plan voorgelegd aan de Kuip-trojka, die alle plannen voor een nieuw of gerenoveerd stadion onderzoekt. “We hebben op verzoek van Feyenoord ons voorstel verder uitgewerkt. Door het verlengen van de nieuwe, derde ring kunnen we die 70.000 mensen kwijt,” zegt woordvoerder Erwin Eekelaar.

Ze hebben daarin niet gekozen voor de optie van een gesloten dak: “Het kán wel, maar dat vraagt dan een investering van zo’n 40 miljoen euro méér. Dat verdien je niet terug met voetbal alleen. Dan zul je extra evenementen moeten aantrekken.”

Directeur Pieter Nieuwenhuis: “We willen 30 procent eigen geld inbrengen. Dat is de buffer waarmee we makkelijker bij de banken geld kunnen lenen. Dat we goedkoper zijn dan de rest, werkt in ons voordeel.” De kosten zullen ongeveer 145 miljoen euro bedragen. Het stadion biedt straks plek aan 70.000 toeschouwers.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Volgens Eekelaar kan met het plan de omzet van Feyenoord omhoog naar 93 miljoen euro. “Dat is beschikbaar voor spelers én het optimaliseren van de organisatie.” De bouw moet in iets meer dan een jaar voltooid kunnen worden, Feyenoord kan gewoon in het stadion, dat een derde ring krijgt, blijven voetballen.

In bovenstaand filmpje is het eerste plan van ‘Red de Kuip‘ te zien, de nieuwe versie komt binnenkort online.

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour