Logo Goals and Glamour
Neemt Nederland vrijdag revanche op Argentinië?

Voetbalnieuws

Neemt Nederland vrijdag revanche op Argentinië?

Vrijdagavond staat in het Lusail Iconic Stadium in Qatar het kwartfinale duel tussen Nederland en Argentinië op het programma. Beide landen ontmoetten elkaar negen keer eerder, waarvan enkele zeer memorabele duels.

De duels die het meest in de herinnering zullen liggen zijn natuurlijk de kwartfinale in 1998 en de halve finale in 2014. Voor de oudere lezers zal de finale van het WK 1978 nog op het netvlies staan.

De laatste wedstrijd tussen beide landen was die halve finale in 2014. Het Nederlands elftal bereikte onder leiding van de huidige bondscoach Louis van Gaal de halve finale van het WK in Brazilië en ontmoette daarin het Argentinië van Lionel Messi.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Verdediger Ron Vlaar speelde de wedstrijd van zijn leven en hield Messi in het gehele duel van scoren af. Arjen Robben was kort voor tijd nog heel dicht bij de winnende treffer, maar Javier Mascherano voorkwam een doelpunt met een uiterste krachtinspanning. Achteraf bleek zelfs dat de Argentijnse verdediger zijn anus scheurde bij die actie. Uiteindelijk verloor Oranje de halve finale na penalty’s. Ron Vlaar en Wesley Sneijder mistten hun pingel en Oranje moest genoegen nemen met de troostfinale tegen Brazilië (3-0 winst).

Aanstaande vrijdag is het tijd voor revanche voor Nederland, ditmaal in de kwartfinale van het WK, net als in 1998 het geval was. Destijds won Oranje met 2-1, mede dankzij het fabelachtige doelpunt van Dennis Bergkamp, kort voor tijd. Lukt het Oranje om zich komende vrijdag opnieuw te plaatsen voor de halve finale van het WK?

Artikel verder na advertentie

Zit je in het buitenland en wil je de wedstrijd toch volgen met Nederlands commentaar? Zorg dan voor een goede VPN voor het WK 2022 in Qatar.

Logo Goals and Glamour