Logo Goals and Glamour
Dit is het salaris van Xavi Simons bij PSV
© Pro Shots

november 2022 • Salaris van

Dit is het salaris van Xavi Simons bij PSV

Middenvelder Xavi Simons is dit seizoen een van de revelaties van de eredivisie. Het 19-jarige talent ruilde in de zomer van 2022 topclub Paris Saint-Germain in voor PSV. Bij PSG verdiende hij een miljoen per jaar, maar is dat in Endhoven ook nog zo? Een kijkje naar het salaris van Xavi Simons.

Salarissen van de PSV-spelers in 2022: dit zijn de vijf grootverdieners in Eindhoven! 💸

Xavi Simons speelde al sinds zijn zevende in de jeugd van FC Barcelona. Hij werd gezien als een van de grootste talenten van zijn leeftijd en werd al als kind bekend onder het Nederlandse voetbalpubliek. Tot een doorbraak in het eerste elftal van FC Barcelona kwam het echter nooit. In het jaar dat het moest gebeuren, liep namelijk ook zijn contract af in Catalonië.

Het salaris van Xavi Simons bij FC Barcelona
© Instagram: @Xavisimons

FC Barcelona wilde hem zijn eerste profcontract aanbieden met een jaarsalaris van €200.000 euro, zo weet Mundo Deportivo. Dat jaarsalaris zou in zijn tweede en derde contractjaar nog oplopen. Dat aanbod legde Simons vervolgens naast zich neer om in Parijs een handtekening te zetten onder een uiterst lucratief contract.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Het salaris van Xavi Simons bij FC Barcelona
© Pro Shots

Paris Saint-Germain bood hem namelijk een salaris van één miljoen euro bruto per jaar. Dat bod kon Simons niet weigeren, waarna hij de overstap maakte naar PSG. De Nederlander kwam in Franse dienst uiteindelijk tot elf optredens in de hoofdmacht, waar hij onder meer samenspeelde met Neymar, Kylian Mbappé en Lionel Messi.

Het salaris van Xavi Simons bij PSG
© Pro Shots

Na twee jaar PSG weigerde Simons ook daar zijn contract te verlengen. Dat betekende dat hij in de zomer van 2022 de clubs voor het uitkiezen had. Uiteindelijk werd het PSV. Daarmee heeft hij vermoedelijk niet voor het geld gekozen, maar voor zijn sportieve ambities. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano kon hij namelijk een flink verbeterd contract tekenen in Parijs, maar koos hij voor Eindhoven. Die club heeft naar verluidt zijn salaris van een miljoen euro overgenomen.

Artikel verder na advertentie

Meer over Xavi Simons en PSV

Het salaris van Xavi Simons bij PSV
© Instagram: @Xavisimons

Check dit bericht ook op Instagram:

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Goals and Glamour (@goalsandglamour)

Logo Goals and Glamour