Logo Goals and Glamour
Ontmoet Paulien, de racende vrouw van Tom Coronel

juni 2022 • Vriendin van

Ontmoet Paulien, de racende vrouw van Tom Coronel

Tom Coronel kennen we als een van de broers van de coureur-tweeling Coronel. Bij Ziggo Sport heeft de racer altijd zijn woordje klaar, maar wie heeft thuis eigenlijk de broek aan? Oftewel, wie is eigenlijk de vrouw van Tom Coronel? Dat is Paulien Zwart, die zelf de weg in de race-auto ook goed kent.

Trouwens: ken je de bloedmooie ex-vriendin van Rob Kamphues al?

© Instagram

Paulien (44) en Tom (49) leerden elkaar kennen op het circuit van Zandvoort. De vader van Paulien racete zelf op hoog niveau en zo rolde zij zelf ook in het wereldje. Wat heet: ze is een van de meest succesvolle Nederlandse vrouwen ooit in de autoracewereld. In haar debuutjaar 2001 werd ze direct kampioen bij de vrouwen op de Yaris Cup. Ook het jaar daarna pakte ze de titel. Paulien doet dus zeker niet onder voor manlief.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Nadat de vonk op het circuit oversloeg gingen Tom en Paulien samenwonen en kregen twee kinderen: Carmen en Rocco. Een huwelijksaanzoek volgde in 2014, volgens Coronel ‘moeilijker dan de zwaarste race ooit’. Gelukkig voor de coureur zei ze ja, dus dat scheelt.

Hoewel de kinderen van Tom en Paulien nog niet mogen autorijden, is dat er stiekem al met de paplepel ingegoten. “Soms is dat best makkelijk”, vertelt Paulien in een interview. “Dan heb ik de auto nodig en zegt Tom tegen ze: ‘Kan een van jullie de auto vast voorrijden, want mama moet zo weg.’ Beetje maf natuurlijk, maar ze doen het wel.”

Artikel verder na advertentie

© Instagram
© Instagram
© Instagram
Logo Goals and Glamour