Logo Goals and Glamour
Salaris van Wijnaldum: dikke upgrade in Parijs

maart 2022 • Salaris van

Salaris van Wijnaldum: dikke upgrade in Parijs

Het salaris van Wijnaldum ging flink in de lift toen hij van Liverpool naar Paris Saint-Germain overstapte. Dat geldt helaas nog niet voor zijn sportieve prestaties: de middenvelder moet regelmatig vanaf de bank toekijken, en in de wedstrijden die ‘Gini’ meedoet maakt hij geen ijzersterke indruk. Ach, dan heeft hij in ieder geval een dikke bankrekening om zich mee te troosten. Laten we eens in het loonstrookje van Wijnaldum duiken.

© Instagram

Wijnaldum (31) leek afgelopen seizoen hard op weg naar FC Barcelona: de medische keuring was naar verluidt al afgerond. Toch koos de vice-aanvoerder van Oranje voor PSG. Dat zou alles met het geld te maken kunnen hebben, omdat de poenerige Parijzenaren nou eenmaal torenhoge salarissen uitkeren. Het salaris van Wijnaldum bij PSG bedraagt volgens transferexpert Fabrizio Romano 9,5 miljoen euro. Dat zou zo’n vier miljoen meer zijn dan bij zijn oude club Liverpool opstreek.

Wijnaldum is één van de rijkste Nederlandse sporters

Het is niet zo dat Wijnaldum eerst op een houtje beet, want hij was al één van de rijkste Nederlandse sporters. Quote schatte zijn vermogen in 2020 op 30 miljoen. Dat geld gaf hij in Engeland in ieder geval uit aan dit dikke huis, dat was voorzien van binnenzwembad, bioscoop, gym én biljartkamer. Na zijn overstap naar PSG zal hij daar niet vaak meer komen. Welk huisje hij op het Europese vasteland heeft aangeschaft is niet bekend. Hoewel Gini dus niet veel kwijt wil over zijn privéleven, kun je wel bekijken welke muziek hij luistert. Ook leuk.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

© Instagram
© Instagram
© Instagram
Logo Goals and Glamour