Logo Goals and Glamour
Wat is het salaris van Orkun Kökçü?

juli 2022 • Salaris van

Wat is het salaris van Orkun Kökçü?

Feyenoord-talent Orkun Kökçü staat al jaren in de belangstelling van buitenlandse clubs, maar het lukt de Rotterdammers tot nu toe steeds om de middenvelder binnenboord te houden. Met name in de Conference League viel de Turkse Nederlander positief op. Maar wat verdient Kökçü eigenlijk bij Feyenoord?

© Instagram

Duidelijk is dat het salaris van Kökçü niet meer in verhouding staat tot wat hij voor de club betekent. Precieze cijfers zijn moeilijk te vinden, maar website Salary Sport schrijft dat Kökçü jaarlijks € 600.000 verdient. Dat is zo’n beetje het gemiddelde salaris van Feyenoord-spelers. Maar mocht de middenvelder in Rotterdam blijven, dan gaat er wel iets in zijn salarisstrookje veranderen.

Voetbal International schrijft namelijk dat Feyenoord het contract van Kökçü wil openbreken, en daar hoort een flinke upgrade in zijn salaris bij. Om te voorkomen dat een buitenlandse club met de sterspeler aan de haal gaat, is Feyenoord bereid zijn salaris te verdubbelen. Daarmee zou hij het miljoen per jaar ruim overstijgen en gelijk één van de bestbetaalde spelers van de club worden.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Overigens werd het contract van Kökçü al eens aangepast, hij verlengde van 2023 tot 2025 (met salarisverhoging). Martijn Krabbendam, VI-clubwatcher van Feyenoord, stelde toen al dat die upgrade hard nodig was: “Zijn salaris staat niet in verhouding tot wat sommige andere spelers bij Feyenoord verdienen. Ook een aantal jongens die op de bank zitten, verdienen al meer.”

© Instagram
© Instagram
© Instagram
Logo Goals and Glamour