Logo Goals and Glamour
Welk salaris maakt Feyenoord over aan bankzitter Alireza Jahanbakhsh?
© Pro Shots

februari 2023 • Salaris van

Welk salaris maakt Feyenoord over aan bankzitter Alireza Jahanbakhsh?

Alireza Jahanbakhsh was in het seizoen 2021/22 een transfer uit de hoge hoed van Feyenoord. Hij werd voor een schijntje opgepikt bij Brighton and Hove Albion. Jahanbakhsh heeft nog weinig potten kunnen breken, maar is wel een grootverdiener in Rotterdam. Hij heeft wel flink in moeten leveren op zijn vorige salaris, dat drie miljoen per jaar bedroeg.

Van 2013 tot 2018 speelde Jahanbakhsh ook al in de Nederlandse competitie. Hij vertrok uit de eredivisie als grote meneer. In zijn laatste seizoen voor AZ maakte hij 21 goals en gaf hij 12 assists. Daarom vertrok hij voor een kleine twintig miljoen euro naar Brighton and Hove Albion. De drie jaar dat hij daar speelden, liepen echter uit op een mislukking.

© Instagram

Feyenoord neemt Jahanbakhsh over

In vijftig wedstrijden kwam hij tot slechts twee goals in de Premier League. Dat was dan ook de reden dat Feyenoord dit buitenkansje binnenhaalde. Jahanbakhsh drukte met zijn salaris behoorlijk op de begroting, waardoor Brighton een verlies van achttien miljoen euro op de koop toenam. Feyenoord pikte hem namelijk voor een miljoen euro op.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

© Instagram

Salaris Jahanbakhsh Brighton en Feyenoord

In Engeland verdiende Jahanbakhsh een uitstekend salaris, van naar verluidt zo’n drie miljoen euro per jaar. Volgens het Algemeen Dagblad heeft Jahanbakhsh het grootste deel van zijn salaris in moeten leveren om bij Feyenoord te tekenen. Dat deed hij omdat hij gewoon weer wilde voetballen. De grote vraag is: wat is dat salaris dan?

Jahanbakhsh verdient volgens Salary Sports nog maar een half miljoen euro per jaar bij Feyenoord. Dat komt neer op ruim 40.000 euro per maand. Met bonussen zou dat nog wat op kunnen lopen, maar om aanspraak te maken op een bonus, zal hij eerst eens wat moeten laten zien.

Artikel verder na advertentie

Lees ook: Dit zijn de vijf grootverdieners van Feyenoord

© Instagram
© Instagram
Logo Goals and Glamour