?>
Logo Goals and Glamour

Robin van Persie is gisteravond voor het eerst in zijn carrière kampioen van Engeland geworden. Wat hem in zeven jaar met Arsenal niet lukte, lukte in Manchester direct het eerste jaar. United is met nog vier speelronden op het programma niet meer in te halen is door stadgenoot City.

In het duel tegen Aston Villa kon United gisteravond het kampioenschap al veilig stellen. Spannend werd het niet in het duel met de club van Ron Vlaar. Binnen een kwartier had RvP er al twee in het netje liggen, in de 33e minuut maakte hij zijn zuivere hattrick compleet.

Waar Van Persie de laatste weken moeite had met scoren lukte dat gistere, op het moment suprême, uitstekend. De eerste was een simpel intikkertje na een voorzet vanb Ryan Giggs. Vooral de tweede goal was van grote schoonheid. Van Persie kreeg een diepe bal van Wayne Rooney en nam deze in een keer op de slof. De volley eindigde schitterend in de goal, 2-0.

Toen Van Persie er een kwartier later ook 3-0 van maakte was de buit binnen en konden de fans alvast beginnen met een feestje bouwen. United lost stadsgenoot City weer af als kampioen van Engeland, de 20e titel in totaal.

Trending

Versch!