?>
Logo Goals and Glamour
Bam komt met revolutionair BAM-plan
Plan voor de nieuwe Kuip © BAM

Bouwbedrijf BAM komt met een revolutionair nieuw plan voor de Kuip. Ze willen een prachtig stadion realiseren met als doel de weg omhoog te vinden: “Dit plan moet Feyenoord structureel sterker maken”, zegt directeur Marc de Vreede. “Inclusief een verdubbeling van het spelersbudget.”

Het plan, dat vandaag in het AD gepresenteerd wordt moet ‘het grootste stadion van Nederland’ worden en kost 185 miljoen euro. Wat het plan voor heeft op de rest is dat er geen bijdrage gevraagd wordt van de stad Rotterdam. “Ons stadion kan worden gebouwd zonder financiële risico’s voor Rotterdam en haar burgers”, benadrukt De Vreede van BAM.

De magie van de Kuip moet wel blijven: “De Kuip is vermaard om zijn heel specifieke stadionsfeer en intense belevingswaarde. Dat moet ook zo blijven. Wij richten ons op de ontwikkeling en bouw van een vernieuwd stadion dat alle bezoekers veel comfort biedt en waarin het Kuipgevoel behouden blijft. De huidige middenstip blijft de middenstip en het heilige gras het heilige gras. Kortom: de magie van de plek blijft behouden.”

Lees hier meer over de mogelijke nieuwe Kuip.

Zoals de nieuwe Kuip er van binnenuit moet zien © BAM

Zoals de nieuwe Kuip er van binnenuit moet zien © BAM

Trending