?>
Logo Goals and Glamour
De beste voetbalboeken van 2022: welke missen nog in jouw boekenkast?
© Pro Shots

Tips

De beste voetbalboeken van 2022: welke missen nog in jouw boekenkast?

De beste voetbalboeken laten je de sleur van alledag even vergeten. Niets lekkerder dan wegzinken in een boek over één van je helden: of dat nu Louis van Gaal, Lionel Messi of Johan Derksen is. Welke boeken zijn leuk om cadeau te doen, of moeten absoluut in jouw kast? Wij hebben de beste voetbalboeken van het moment op een rij gezet!

Artikel verder na advertentie

Louis van Gaal – LvG

Er zijn al meerdere boeken over Louis van Gaal geschreven, maar in dit voetbalboek vertelt hij zelf over zijn keuzes, waar hij trots op is en ook waar hij fouten heeft gemaakt (ja, echt). Gezien zijn imposante carrière, die hem onder meer langs Ajax, FC Barcelona en Bayern München bracht, levert dat alleen maar mooie verhalen op. Bestel het voetbalboek ‘LvG’ hier.

Artikel verder na advertentie

Michel van Egmond & Antoinette Scheulderman – Derksen

Johan Derksen maakt al sinds jaar en dag iedereen met de grond gelijk op tv – of dat nu een voetballer, coach of minister is. Michel van Egmond en zijn vrouw Antoinette Scheulderman volgen Derksen in dit boek op de voet. Ze zijn onder meer live getuige van de ruzie die achter de schermen van Veronica Inside ontstond, en bijna het einde van het programma inluidde. Bestel hier het voetbalboek ‘Derksen’.

Artikel verder na advertentie

Menno Pot – 101 Dingen die je moet weten over Ajax

Een voetbalboek vol feiten, weetjes en verhalen over Ajax. Over spelers, successen, records, hoogte-en dieptepunten, Amsterdam, het beroemde shirt, de stadions, supporters en nog veel meer. Kortom: een boek dat bij elke Ajax-fan in de kast zou moeten staan. Bestel hier het voetbalboek ‘101 dingen die je weten moet over Ajax.

Willem Visser – De Canon van het Nederlandse voetbal

In dit voetbalboek passeren alle hoogte- en dieptepunten van ruim anderhalve eeuw voetbal in Nederland. Geïllustreerd met 200 foto’s vertelt Willem Visser over de belangrijkste clubs, personen, plekken en gebeurtenissen uit onze voetbalistorie. Een must-have voor iedere voetbalfan die het Nederlandse voetbal een warm hart toedraagt. Bestel hier het voetbalboek ‘De Canon van het Nederlandse voetbal’.

Simon Kuper – FC Barcelona

Simon Kuper neemt je in dit voetbalboek mee in de imposante historie van FC Barceona, één van de grootste voetbalclubs ter wereld. Het geheim van het Catelaanse miljoenenimperium wordt ontrafeld, met speciale aandacht voor clublegendes Johan Cruijff en Lionel Messi. Lukt het Barca om ook zonder Messi aan de wereldtop te blijven? Bestel hier het voetbalboek ‘FC Barcelona’.