?>
Logo Goals and Glamour
Salarissen van de Feyenoord-spelers: 5 grootverdieners in 2022
© Pro Shots

Hoe hoog zijn de salarissen bij Feyenoord? Het moge duidelijk zijn dat de portemonnee van de aartsrivaal groter is, maar ook voetballen in de Kuip is geen liefdadigheidsbezigheid. We hebben de bestverdienende Feyenoord-spelers op een rijtje gezet. Meer lezen over geld? Hier vind je de grootverdieners van Ajax.

Guus Til

Salaris van Guus Til
© Pro Shots

Er was hem veel aan gelegen bij Feyenoord te spelen, want het salaris van Guus Til is flink gekelderd na zijn vertrek uit Rusland. De huurling van Spartak Moskou strijkt bij Feyenoord 500.000 euro per jaar op, schrijft het Russische Metaratings. Bij Spartak kreeg hij 1,75 miljoen.

Jens Toornstra

Salaris van Jens Toonstra
© Pro Shots

Deze oudgediende is al sinds 2014 in Rotterdamse dienst, en daar is het salaris van Toornstra dan ook naar. Volgens AD-journalist Mikos Gouka maakte Feyenoord de aanvaller miljonair. Keiharde cijfers zijn er niet, maar de website Salary Sports meldt dat Toornstra ruim een half miljoen per jaar verdient.

Alireza Jahanbakhsh

Salaris van Jahanbaksh
© Pro Shots

Arne Slot haalde zijn voormalig pupil terug uit de Premier League, waar ze beter betalen dan in de Eredivisie. Het salaris van Jahanbakhsh is dan ook flink lager dan hij de afgelopen seizoenen in Engeland gewend was. Dat lag eerst rond de drie miljoen per jaar, waar volgens Salary Sports een half miljoen van is overgebleven.

Orkun Kokcu

Salaris van Kokcu
© Pro Shots

Er werd in 2020 van alle kanten getrokken aan deze groeibriljant, dus moest Feyenoord een goed aanbod doen om hem te behouden. Het salaris van Kokcu was voorheen lager dan sommige wisselspelers, wist VI-journalist Martijn Krabbendam. De onderhandelingen slaagden, want de middenvelder verlengde zijn contract tot 2025. Wat hij precies verdient is onduidelijk, maar het zal overeenkomen met de andere namen in dit lijstje.

Bryan Linssen

Salaris van Linssen
© Pro Shots

Voordat hij bij Feyenoord tekende, was de aanvaller dichtbij een overgang naar Besiktas. Het salaris van Linssen zou in Turkije één miljoen euro per jaar bedragen. Linssen kwam bij Feyenoord met dezelfde wensen, maar daar gingen ze in Rotterdam niet mee akkoord. Na wat onderhandelingen met andere clubs koos hij uiteindelijk met ‘zijn hart’, zei Linssen tegen RTV Rijnmond. Dat betekent nog steeds een jaarsalaris van ruim 500.000 euro.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Goals and Glamour (@goalsandglamour)

Trending