Logo Goals and Glamour
Het salaris van Tadic: topverdiener van Ajax

januari 2022 • Salaris van

Het salaris van Tadic: topverdiener van Ajax

Hij is uitgegroeid tot absolute publiekslieveling, en Ajax houdt zich daarom niet in bij het salaris van Tadic. De aanvoerder is één van de bestverdienende spelers in de hoofdstad. Dat kan ook haast niet anders: Dusan was in de Premier League een miljoenensalaris gewend, en er werd de laatste jaren flink aan hem getrokken. Overmars moest wel over de brug komen om hem in Amsterdam te houden.

© Instagram

Ajax pikte Tadic in 2018 op bij Southampton. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, meldde destijds dat Overmars hem met een salaris van 3,5 miljoen per jaar verleidde. Dat contract verviel in 2021, toen Tadic een nieuwe Ajax-verbintenis tekende.

Of er ook iets aan zijn loonstrookje is veranderd, blijft onduidelijk. Die kans is groot, want onder meer AC Milan was in de markt voor de 33-jarige techneut. Volgens transferspecialist Nicolò Schira zou Tadic zijn eisenlijstje toen al bij Milan op tafel hebben gelegd: vier miljoen euro per jaar, met een garantie op een driejarig contract.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Toch bleef de voetballer Ajax trouw. Of daar een aantrekkelijk aanbod van Overmars bij meespeelde, is onduidelijk. Wel weten we dat het bestuur miljoenensalarissen voor spelers niet langer schuwt. Het beleid was voorheen om niet meer dan een miljoen euro per jaar aan salaris te betalen, maar ja, daarmee haal je de volgende ronde van de Champions League niet…

Bekijk hier de andere topverdieners van Ajax.

Artikel verder na advertentie

© Instagram
© Instagram
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Goals and Glamour (@goalsandglamour)

Logo Goals and Glamour