Logo Goals and Glamour
Het dikke salaris van Gravenberch bij Bayern
© Pro Shots / Instagram

december 2021 • Salaris van

Het dikke salaris van Gravenberch bij Bayern

Hij is slechts 20 jaar oud, maar de wereld ligt aan zijn voeten. Ryan Gravenberch maakte deze zomer een toptransfer naar Bayern München, en ook het salaris van Gravenberch ging daarmee dik in de lift. Volgens Telesport-clubwatcher Mike Verweij gaat de middenvelder 10 miljoen euro per jaar verdienen in München.

Niet zo verrassend, want ook bij Ajax was Gravenberch al één van de topverdieners. Dat heeft alles te maken met zijn (inmiddels overleden) zaakwaarnemer Mino Raiola. Gravenberch stond in 2020 al in de belangstelling van Juventus en Lazio Roma, en dus had de gehaaide spelersmakelaar iets om mee te schermen in de onderhandelingen.

© Instagram

Die belangstelling kwam eigenlijk voor Gravenberch écht iets had laten zien bij Ajax. Maar het talent van de voetballer is onmiskenbaar, waardoor Marc Overmars toch de portemonnnee trok om hem in Amsterdam te houden. Ook bij de eerste verbintenis werden flink wat euro’s uitgekeerd, weet Ajax-watcher Mike Verweij.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

“Hij heeft een heel hoog salaris. Bij zijn eerste contract zijn er al bedragen betaald die normaal niet aan jeugdspelers worden betaald”, vertelde hij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. Zijn Ajax-salaris was bijvoorbeeld hoger dan dat van blikvanger Antony en routinier Daley Blind.

Nu moet Gravenberch bij Bayern laten zien dat hij al dat geld waard is. Ajax hield ook nog een transferbedrag van 24,5 miljoen over aan het kind van de club, die voor vijf jaar tekende in Duitsland.

Artikel verder na advertentie

© Instagram
© Instagram
Logo Goals and Glamour