?>
Logo Goals and Glamour
Het salaris van Gravenberch maakt hem een Ajax-topverdiener

Als je een blik werpt op het salaris van Ryan Gravenberch, zou je niet denken dat het Ajax-toptalent nog maar 19 jaar oud is. De middenvelder is één van de grootverdieners in Amsterdam. Dat heeft alles te maken met maar één man: zijn zaakwaarnemer Mino Raiola. Gravenberch stond in 2020 al in de belangstelling van Juventus en Lazio Roma, en dus had de gehaaide spelersmakelaar iets om mee te schermen in de salarisonderhandelingen.

© Instagram

Die belangstelling kwam eigenlijk voor Gravenberch écht iets had laten zien bij Ajax. Maar het talent van de voetballer is onmiskenbaar, waardoor Marc Overmars toch de portemonnnee trok om hem in Amsterdam te houden. Ook bij de eerste verbintenis werden flink wat euro’s uitgekeerd, weet Ajax-watcher Mike Verweij.

“Hij heeft een heel hoog salaris. Bij zijn eerste contract zijn er al bedragen betaald die normaal niet aan jeugdspelers worden betaald”, vertelde hij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Inmiddels heeft hij verlengd. Gravenberch is al een grootverdiener bij Ajax. Niet op het niveau van Ziyech destijds en Tadic, maar hij verdient heel goed.”

Ryan Gravenberch ging uiteindelijk akkoord met een salaris van bijna 3 miljoen euro, schrijft Salary Sport. Dat is meer dan Antony, maar bijvoorbeeld ook routinier Daley Blind. Eerlijk is eerlijk: daar zette hij in het seizoen 2020/21 prima prestaties in de Champions League voor neer.

Ajax staat nu voor een nieuw dilemma, want er moet opnieuw verlengd worden met de middenvelder. En dat in een periode dat Gravenberch niet in de beste vorm verkeert. Aan het einde van de zomer leken de signalen positief, maar de onderhandelingen lijken nu muurvast te zitten. De kans is groot dat Raiola opnieuw probeert een nóg hoger salaris voor zijn pupil uit het vuur te slepen. Gaat Ajax daar niet mee akkoord, dan loopt het talent komend jaar gratis de deur uit.

© Instagram
© Instagram

Trending