Logo #GOALS
Vraag van de dag: heeft Fresia Cousiño Arias een vriend?
© Pro Shots / Instagram

De voetbalwereld is een mannenwereld, en dat gold net zo goed voor de verslaggevers. Gelukkig zien we steeds meer vrouwen langs de lijn. Zoals Fresia Cousiño Arias, verslaggeefster bij ESPN. Fresia wordt door de altijd subtiele Johan Derksen omschreven als ‘schatje met verstand van voetbal’. Of dat een compliment is laten we aan jullie over, maar dat Fresia een mooie verschijning is valt niet te ontkennen. Stiekem een oogje op deze bevallige dame van Chileense afkomst? Wij hebben uitgezocht of je je heil beter ergens anders kunt zoeken. Heeft Fresia Cousiño Arias een vriend?

Vriend Fresia Cousino Arias
© Pro Shots

Het antwoord is nee: Fresia is momenteel vrijgezel. De presentatrice had een relatie met filmmaker Brian Bijvoet, maar de twee zijn hun eigen weg gegaan, zo lijkt het. Gezamenlijke Insta-foto’s zijn haastig weggehaald, en op Brian’s profiel is hij in innige omhelzing met een andere dame te zien. Kan zijn zus zijn, maar alles wijst erop dat de liefde met Fresia over is. Dus: mocht je haar tegenkomen in haar woonplaats Amsterdam, dan kun je gerust je beste openingszin proberen.

Je moet in ieder geval van goede huize komen, want tegenover Voetbalzone verklapt Fresia dat ze veel berichten krijgt. “Ik kijk wel eens in die aparte inbox van mensen die ik niet volg, maar dat ga ik niet allemaal af. Er zitten ook heel rare dingen tussen. Foto’s… Moet ik verder gaan? Nee toch? Of reacties van ‘Oh, daar heb je haar weer!”

Fresia mag met haar 30 jaar dan een jonkie zijn, ze heeft jarenlange tv-ervaring. Ze was op haar 16e al actief bij TMF, en kwam daarna via Ajax TV bij FOX Sports (tegenwoordig ESPN) terecht. Samen met Hélène Hendriks en Aletha Leidelmeijer is ze één van de welkome vrouwelijk gezichten tussen al dat mannelijke voetbalgeweld.

Tegen Voetbalzone stelt ze dat er nog wel wat te winnen valt: “We moeten het niet groter maken dan het is, maar vrouwen worden anders beoordeeld dan mannen. Als ik een beetje kritisch ben op een trainer, ben ik meteen een dominant type, een temperamentvol, pittig ding. Maar als een man het doet, is het een goede journalist die strak interviewt.”

Fresia Cousino Arias
© Instagram

Die scheve verhoudingen gelden net zo goed voor uiterlijke kenmerken, vindt Fresia. Ze is bang om afgeserveerd te worden als ze ouder wordt. “Het is zo dat we niet graag naar oude vrouwen kijken. Bij mannen kijken we naar de inhoud en bij vrouwen moet het er ook leuk uitzien. Denk je dat ik ook de kans had gekregen als ik twee tanden in mijn smoel had gehad en mijn ogen helemaal scheef stonden? Nee hoor. Voor mannen ligt dat toch anders.”

Wij gunnen je in ieder geval decennialang bestaan op de buis, Fresia! En een leuke vriend, natuurlijk.

Vriend van Fresia
© Instagram
Is Fresia Cousino Arias vrijgezel?
© Instagram
Vriend Fresia
© Instagram
De vriend van Fresis
© Instagram

Vers

Quizzzz