?>
Logo Goals and Glamour
Salarissen van de PSV-spelers: 5 grootverdieners in 2022
© Pro Shots

Hoe hoog zijn de salarissen van de PSV-spelers eigenlijk? De Eindhovenaren kenden dit seizoen een bliksemstart, nadat de concurrent uit Amsterdam ongenaakbaar leek. Dat hebben ze onder meer te danken aan een aantal sterspelers, die voor miljoenen werden binnengehaald. Wie verdienen bij PSV het meest? Wij zetten de topsalarissen voor je op een rijtje. Hier vind je de grootverdieners van Ajax.

Eran Zahavi

Wat verdient Zahavi?
© Pro Shots

Zahavi kwam over van het Chinese Guangzhou R&F, waar hij naar verluidt een jaarsalaris van 10 miljoen euro gewend was. Bij PSV leverde hij in 2020 flink in, al mag de Israëlische goalgetter (34) nog steeds rekenen op 2,5 miljoen euro per jaar. De spits liet sinds zijn komst wel zien dat hij dat geld waard is, met bij tijd en wijle prachtige doelpunten.

Marco van Ginkel

Salarissen van de PSV-spelers: Marco van Ginkel?
© Pro Shots

Van Ginkel is eindelijk écht speler van PSV, na jarenlang als huurspeler van Chelsea actief te zijn geweest voor de Eindhovenaren. Hij staat torenhoog op het lijstje salarissen van de PSV-spelers. Volgens de Daily Mail moest Chelsea vorig jaar 30.000 euro per week aan loonkosten aftikken voor Van Ginkel. Dat komt neer op zo’n 1,5 miljoen euro per jaar. PSV betaalt hem vermoedelijk een soortgelijk bedrag.

Bruma

Salarissen van de PSV-spelers: wat verdient Bruma?
© Pro Shots

Door Bruma afgelopen seizoen te verhuren, kreeg PSV de salarisruimte om Mario Götze binnen te halen. Nu zijn beide spelers actief in Eindhoven. Bild maakte in 2019 het gigantische salaris van de aanvaller bekend: zo’n 3,5 miljoen euro per jaar. Als dat nog steeds zo is, is hij nummer 1 op het lijstje salarissen van de PSV-spelers.

Ibrahim Sangaré

Wat verdient Sangaré?
© Pro Shots

Wat Sangaré precies verdient bij PSV is niet helemaal duidelijk, maar hij werd voor negen miljoen euro binnengehaald. Als miljoenenaankoop staat hij ook hoog op het lijstje salarissen van de PSV-spelers. Salary Sport weet te vertellen dat Sangaré ruim 1,7 miljoen krijgt voor zijn diensten.

Mario Götze

Wat verdient Götze?
© Pro Shots

Hoewel Götze vorig seizoen transfervrij overkwam naar PSV, ging hij natuurlijk niet gratis in Eindhoven voetballen. De middenvelder verdiende bij Borussia Dortmund een dikke 10 miljoen per jaar. Daar wist PSV het nodige van af te snoepen, al blijft het salaris van Götze op dik drie miljoen staan. Samen met Bruma voert hij het lijstje salarissen van de PSV-spelers aan.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Goals and Glamour (@goalsandglamour)

Trending