Logo Goals and Glamour
Salarissen van de PSV-spelers: 5 grootverdieners in 2022
© Pro Shots

augustus 2022 • Salaris van

Salarissen van de PSV-spelers: 5 grootverdieners in 2022

PSV wil in het spoor blijven van de concurrent uit Amsterdam, en dat doen ze met een aantal sterspelers. Die werden voor miljoenen binnengehaald en verdienen bakken met geld. Wie verdienen het meest in Eindhoven? Wij zetten de salarissen van de PSV-spelers voor je op een rijtje.

Salarissen van de PSV-spelers in 2022: dit zijn de vijf grootverdieners in Eindhoven! 💸

Hier vind je de grootverdieners van Ajax.

Luuk de Jong

Het salaris van Luuk de Jong
© Pro Shots

Deze ‘verloren zoon’ was al één van de topverdieners van PSV toen hij uit Eindhoven vertrok. Zijn salariseisen zullen er na een aantal seizoenen in Spanje niet minder op zijn. PSV hoefde niet heel diep in de buidel tasten voor de transfersom (3 miljoen), maar volgens het Eindhovens Dagblad is het salaris van Luuk de Jong nog eens 5 miljoen euro per jaar.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Marco van Ginkel

Salarissen van de PSV-spelers: Marco van Ginkel?
© Pro Shots

Ook deze voormalig Premier League-speler staat torenhoog op het lijstje salarissen van de PSV-spelers. Volgens de Daily Mail moest zijn oude club Chelsea 30.000 euro per week aan loonkosten aftikken voor Van Ginkel. Dat komt neer op zo’n 1,5 miljoen euro per jaar. Voor PSV zal hij iets heben ingeleverd, maar reken maar dat er nog een miljoen per jaar overblijft.

Xavi Simons

Salaris van Xavi Simons
© Pro Shots

Deze jonge middenvelder kon bij PSG niet tot de basis doordringen, en wil zich bij PSV opnieuw in de kijker spelen. Volgens Mundo Deportivo kwam het salaris van Xavi Simons in Parijs neer op één miljoen per jaar. Het 19-jarige talent heeft wellicht wat ingeleverd om vijf jaar in Eindhoven te tekenen, maar zal niet met veel minder genoegen nemen.

Artikel verder na advertentie

Ibrahim Sangaré

Het salaris van Sangare
© Pro Shots

Wat deze sterkhouder precies verdient bij PSV is niet helemaal duidelijk, maar hij werd voor negen miljoen euro binnengehaald. Als miljoenenaankoop staat hij vermoedelijk hoog op het lijstje salarissen van de PSV-spelers. Salary Sport weet te vertellen dat het salaris van Sangaré ruim 1,7 miljoen bedraagt. Wellicht dat de Eindhovenaren dat nog omhoog schroeven om te voorkomen dat hij vertrekt.

Cody Gakpo

Salaris van Gakpo
© Pro Shots

Het is nog steeds de vraag of dit kind van de club in Eindhoven blijkt, maar als hij dat doet staat daar een flinke salarisverhoging tegenover. Voetbal International schreef in mei dat PSV hem één van de topverdieners wil maken. Het salaris van Cody Gakpo zal dan opgehoogd worden naar drie miljoen euro per jaar.

Logo Goals and Glamour