Logo #GOALS
Dit zijn de 6 grootverdieners van PSV
© Pro Shots

PSV kent dit seizoen een bliksemstart, nadat de concurrent uit Amsterdam vorig jaar ongenaakbaar leek. Dat hebben de Eindhovenaren onder meer te danken aan een aantal sterspelers, die voor miljoenen werden binnengehaald. Wie verdienen bij PSV het meest? Wij zetten de topsalarissen voor je op een rijtje. Hier vind je de grootverdieners van Ajax.

Eran Zahavi

Wat verdient Zahavi?
© Pro Shots

Zahavi kwam over van het Chinese Guangzhou R&F, waar hij naar verluidt een jaarsalaris van 10 miljoen euro gewend was. Bij PSV leverde hij in 2020 flink in, al mag de Israëlische goalgetter (34) nog steeds rekenen op 2,5 miljoen euro per jaar. De spits liet sinds zijn komst wel zien dat hij dat geld waard is, met bij tijd en wijle prachtige doelpunten.

Marco van Ginkel

Wat verdient Marco van Ginkel?
© Pro Shots

Van Ginkel is eindelijk écht speler van PSV, na jarenlang als huurspeler van Chelsea actief te zijn geweest voor de Eindhovenaren. Dat doet hij natuurlijk niet voor niets. Volgens de Daily Mail moest Chelsea vorig jaar 30.000 euro per week aan loonkosten aftikken voor Van Ginkel. Dat komt neer op zo’n 1,5 miljoen euro per jaar. Het is aannemelijk dat PSV hem een soortgelijk salaris betaalt.

Davy Pröpper

Wat verdient Davy Pröpper?
© Pro Shots

Pröpper is net als Van Ginkel een dik Premier League-salaris gewend. De middenvelder ving in 2020 een jaarsalaris van 2,6 miljoen per jaar bij Brighton & Hove Albion. Toch stond daar geen basisplaats meer tegenover. Die speeltijd hoopt hij bij zijn oude club PSV weer te krijgen, door waarschijnlijk met minder loon genoegen te nemen. Dat hij één van de grootverdieners van PSV is staat echter vast.

Bruma

Wat verdient Bruma?
© Pro Shots

Door Bruma afgelopen seizoen te verhuren, kreeg PSV de salarisruimte om Mario Götze binnen te halen. Nu zijn beide spelers actief in Eindhoven. Bild maakte in 2019 het gigantische salaris van de aanvaller bekend: zo’n 3,5 miljoen euro per jaar. Blijkbaar is het voor PSV te behappen.

Ibrahim Sangaré

Wat verdient Sangaré?
© Pro Shots

Wat Sangaré precies verdient bij PSV is niet helemaal duidelijk, maar hij werd voor negen miljoen euro binnengehaald. Bij een miljoenenaankoop past een miljoenensalaris. Salary Sport weet te vertellen dat Sangaré ruim 1,7 miljoen krijgt voor zijn diensten. Waar dat op gebaseerd is meldt het medium niet.

Mario Götze

Wat verdient Götze?
© Pro Shots

Hoewel Götze vorig seizoen transfervrij overkwam naar PSV, ging hij natuurlijk niet gratis in Eindhoven voetballen. De middenvelder verdiende bij Borussia Dortmund een dikke 10 miljoen per jaar. Daar wist PSV het nodige van af te snoepen, al blijft het jaarsalaris van dik drie miljoen staan. Maar daar krijg je wel de doelpuntenmaker in de WK-finale voor terug, hè.

Vers

Quizzzz