Logo Goals and Glamour
Louis van Gaal wordt de nieuwe bondscoach
© Pro Shots

augustus 2021 • Voetbalnieuws

Louis van Gaal wordt de nieuwe bondscoach

Het Europees kampioenschap voetbal is pas net voorbij, maar het gaat alweer over wie de nieuwe bondscoach wordt. Niet zo heel gek, want Nederland was al relatief vroeg uitgeschakeld op het toernooi. Mocht je in pay n play casinos willen inzetten op hoe het WK of de kwalificatie daarvoor gaat verlopen, dan kan dat nu. We weten immers wie de opvolger van Frank de Boer zal worden, en dat is Louis van Gaal. Daarmee wordt de Nederlandse succestrainer voor de derde keer de bondscoach. Zijn laatste klus was bij Manchester United, waar hij in 2016 ontslagen werd.

Assistenten

Sinds het teleurstellend verlopen EK was al snel duidelijk dat de KNVB maar een nieuwe trainer wilde, en dat was Louis van Gaal. Toch duurde het even voordat het echt rond kwam, wat er onder andere mee te maken heeft gehad dat van Gaal woonachtig is in Portugal en bepaalde assistenten bij de ploeg wilde halen. Deze namen zijn op zijn zachtst gezegd opvallend, want er zitten een aantal namen bij met een geschiedenis bij oranje en ook een nieuweling.

Henk Fraser zal namelijk de tweede assistent worden, terwijl Danny Blind de eerste assistent wordt. Die laatste was eerder bondscoach, maar dit was niet van lange duur. Nadat er geen eindtoernooi werd gehaald kon Blind inpakken. Het is daarom bijzonder te noemen dat hij nu weer als assistent wordt ingezet, al heeft dat er vooral mee te maken dat hij al eerder met van Gaal werkzaam was bij verschillende clubs en het Nederlands elftal.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De naam van Henk Fraser is erg opvallend, en hij werd door Louis van Gaal zelf benaderd, terwijl hij actief zal blijven als trainer van Sparta. Hij krijgt op deze manier een duofunctie. Daarna lijkt het de bedoeling dat Fraser wordt klaargestoomd om van Gaal op te volgen als deze gaat stoppen. Daarbij is het wel van belang dat Oranje zich gaat weten te plaatsen voor het WK in qatar.

Contractduur

De duur van het overeengekomen contract is 18 maanden. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat wanneer het eindtoernooi niet wordt gehaald, zowel van Gaal als de assistenten direct op zullen stappen. Mocht dit wel gebeuren, dan blijft de staf in deze samenstelling doorgaan tot en met het wereldkampioenschap, in november en december van volgend jaar. Met alle eerdere successen die van Gaal als trainer heeft behaald hebben veel voetballiefhebber weer iets om naar uit te kijken.

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour