?>
Logo Goals and Glamour
Zoveel geld heeft de bondscoach: het salaris van Louis van Gaal
© Pro Shots

Geen voetbalpensioen, maar een nieuwe termijn als bondscoach voor Van Gaal. Voor de centen hoeft Louis (69) het al lang niet meer te doen: de trainer harkte in zijn trainerscarrière vele miljoenen bij elkaar. Toch betaalt de KNVB een lieve som om de trainer te binden. We nemen een kijkje naar het salaris van Louis van Gaal, en de rest van zijn vermogen.

First things first: het huidige salaris van Van Gaal als bondscoach. Geloven we Valentijn Driessen op zijn blauwe ogen, dan maakt onze voetbalbond een salaris van 1,2 miljoen euro aan Van Gaal over. Dat is dus op jaarbasis. Een extra appeltje voor de dorst voor de gevierde trainer dus.

Van Gaal’s successen bij Ajax openden de weg naar internationale topclubs als FC Barcelona, Bayern München en Manchester United. Bij geen van allen was hij zo succesvol als in Amsterdam, maar zijn bankrekening spekken deed de coach wel degelijk. Quote schatte het vermogen van Van Gaal na het WK 2014 op 24 miljoen.

Louis hoopte na dat toernooi op succes bij Manchester United, maar daar won hij alleen de FA Cup. Toch verdiende de coach wel 20 miljoen aan het mislukte Premier League-avontuur. Quote trekt daar nog de nodige belastingen vanaf en concludeerde dat Van Gaal in 2016 een vermogen van ruim 30 miljoen euro bezat.

Van Gaal verdiende tienduizenden euro’s als analist

Hoewel hij al zes jaar geen club of land trainde, zagen we Van Gaal wel eens aanschuiven als analist bij Ziggo Sport. Dat was zeker geen vriendendienst. Volgens De Telegraaf krijgt de coach voor een optreden op tv 15.000 euro overgemaakt. Daarnaast schijnt hij te investeren in vastgoed in Portugal en Nederland. Geld moet immers groeien, hè.

Wat Van Gaal met al die munten doet? Zich samen met vrouw Truus terugtrekken in een villa in Portugal (prijskaartje: drie miljoen). Aldaar liet hij zich door onze voetbalbond overtuigen het nogmaals te proberen bij Oranje. Weet waar je aan begint, Louis…

De miljoenenvilla van Louis van Gaal
© Bekende Buren

Trending

Versch!