Logo #GOALS
Zoveel geld heeft Louis van Gaal, onze kersverse bondscoach
© Pro Shots

En zo belandde de KNVB na een kansloze aftocht op het EK tócht weer bij Louis van Gaal. Geen voetbalpensioen, maar een nieuwe termijn als bondscoach. Drie keer is scheepsrecht, moet hij gedacht hebben. Voor de centen hoeft Louis (69) het al lang niet meer te doen: de trainer harkte in zijn trainerscarrière vele miljoenen bij elkaar. Hoeveel geld heeft Louis van Gaal eigenlijk?

Van Gaal vierde zijn grootste successen bij Ajax, waar hij onder andere de UEFA Cup, Champions League en drie landstitels verzilverde. Dat opende de weg naar internationale topclubs als FC Barcelona, Bayern München en Manchester United.

Bij geen van allen was hij zo succesvol als in Amsterdam, maar zijn bankrekening spekken deed de coach wel degelijk. Quote schatte het vermogen van Van Gaal na het WK 2014 op 24 miljoen. Hij hoopte na dat toernooi op succes bij Manchester United, maar daar won hij alleen de FA Cup. Toch verdiende de coach wel 20 miljoen aan het mislukte Premier League-avontuur. Quote trekt daar nog de nodige belastingen vanaf en concludeerde dat Louis in 2016 een vermogen van ruim 30 miljoen euro bezat.

Van Gaal verdiende tienduizenden euro’s als analist

Hoewel hij al zes jaar geen club of land trainde, zagen we Van Gaal wel eens aanschuiven als analist bij Ziggo Sport. Dat was zeker geen vriendendienst. Volgens De Telegraaf krijgt de coach voor een optreden op tv 15.000 euro overgemaakt. Daarnaast schijnt hij te investeren in vastgoed in Portugal en Nederland. Geld moet immers groeien, hè.

Wat Van Gaal met al die munten doet? Zich samen met vrouw Truus terugtrekken in een villa in Portugal (prijskaartje: drie miljoen). Aldaar liet hij zich door onze voetbalbond overtuigen het nogmaals te proberen bij Oranje. Weet waar je aan begint, Louis…

De miljoenenvilla van Louis van Gaal
© Bekende Buren

Vers

Quizzzz