Logo Goals and Glamour
‘Ik ontving een fantastische brief van Van Gaal’

januari 2014 • Winnaars

‘Ik ontving een fantastische brief van Van Gaal’

Clarence Seedorf behaalde gisteren in zijn eerste wedstrijd als coach van AC Milan meteen een overwinning. Een penalty van Balotelli was genoeg voor de 1-0 zege. Seedorf was contact met de overwinning en keek terug op de afgelopen week, waarin zijn wereld totaal veranderde.

“Deze zege is zeker opgedragen aan de fans van AC Milan. Ik ben ook blij voor de spelers. Er ligt nog veel werk, maar een overwinning maakt het allemaal wat makkelijker.” Seedorf wil aankomende week gebruiken zijn ideeën verder duidelijk te maken. “Maar op dit moment richt ik me op het herontdekken van het plezier in het voetbal en het trainen met de bal, zodat ze ermee in contact kunnen komen.”

Seedorf heeft meteen zijn stempel willen drukken: “We hebben in de kleedkamer met z’n allen een cirkel gevormd. Ik heb gezegd dat we dat na elke wedstrijd gaan doen, ongeacht het resultaat. Daarmee kunnen we elkaar in de ogen aankijken. We zijn allen verantwoordelijk voor elk resultaat.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Zijn onervarenheid zou Seedorf opbreken volgens enkele ‘kenners’. Hij kreeg echter ook een brief van Louis van Gaal waarin hij gesteund werd in zijn keuze: “Ik voelde me klaar voor deze stap en heb ook een fantastische brief ontvangen van Louis van Gaal, die heeft geholpen een speciale trainerscursus voor mij op te zetten.”

Logo Goals and Glamour