Logo #GOALS
Heeft Mark Rutte een vriendin (of toch een vriend)?
© Pro Shots

Naast de vraag of god bestaat en waarom mensen graag naar de Meilandjes kijken, is er nog een mysterie dat maar niet wordt ontrafeld: heeft premier Mark Rutte (53) een vriendin? Hoewel hij zijn lippen stijf op elkaar houdt, gingen er de laatste jaren zat geruchten over de vriendin van Mark Rutte. Wij zetten het voor je op een rijtje.

First things first: dat Mark ergens een gezinnetje verstopt is uitgesloten. De minister-president woont al 20 jaar in zijn uppie in Den Haag. Eerst in een dubbelbenedenwoning in de Haagse wijk Benoordenhout, nu in een penthouse nabij Huis Den Bosch. Als Rutte wordt ondervraagd in een interview gaat het zelden over zijn privéleven. Dat wil zeggen: behalve als bladen als Libelle en Linda ernaar vragen. Zo liet hij zich ooit ontvallen dat zijn ideale vrouw een combi van Sophie Hilbrand en Sacha de Boer is. Ook flirtte hij openlijk met presentatrice Marieke Eizinga (zie onder), maar nee, ook dat is niet de vriendin van Mark Rutte.

De vriendin van Mark Rutte
© Pro Shots

Maar een vrouw aan de arm van onze premier, dat hebben we in al die jaren nooit gezien. Mark laat de liefde aan het lot over, zo zei hij tegen Libelle. Ook aan kinderen denkt de minister-president niet.

Vaag verhaal, dus er zit niets anders op dan ons tot roddelbladen te wenden. Zo beweerde Story in augustus dat Mark regelmatig naar New York afreisde… voor een geheimzinnige liefde. Het gerucht kwam van ondernemer Erik de Vlieger, die geen namen wilde noemen. “Dan breng ik iemand in de problemen”, mompelde hij.

Met namen noemen heeft Story geen probleem: zij beweren dat econoom Heleen Mees de vriendin van Mark Rutte is. Juist, diezelfde Mees die ooit veroordeeld werd voor het stalken van haar ex-vriend. Keihard bewijs dat Mark en Heleen een setje zijn kregen we echter nooit.

Of heeft Mark Rutte toch een vriend?

Ook Mabel Wisse-Smith en vice-premier Carola Schouten worden aan onze premier gelinkt, al ontbreekt ook daarvan ieder bewijs. Bovendien zoeken anderen het in een hele andere hoek: zij beweren dat Rutte niet van de vrouwen, maar de mannen is. We citeren wederom Story, die bij monde van ‘journalist’ Jan Roos in september beweerde dat Mark samen was met ene Robert. Ook geven zij het New York-verhaal een andere twist: het zou zomaar kunnen dat Mark daar niet heenging voor Heleen Mees, maar voor RTL Nieuws-correspondent Erik Mouthaan!

Veel wijzer over de vriendin van Mark Rutte worden we dus niet. Het is wachten op het volgende, onthullende interview met Linda.

Vers