Logo Goals and Glamour
Dit is het gezin van D66-leider Sigrid Kaag
© Pro Shots / Instagram

september 2020 • Vriendin van

Dit is het gezin van D66-leider Sigrid Kaag

Met haar charisma en imposante cv leek ze de gedroomde leider van D66, maar nu vertoont het imago van Sigrid Kaag toch scheurtjes. Haar reputatie dreigt van ‘indrukwekkend’ langzaam naar ‘elitair’ te verschuiven, bijvoorbeeld door deze Facebook-post. Maar wat voor privéleven gaat schuil achter de 59-jarige lijsttrekker? Hoe ziet de man en het gezin van Sigrid Kaag eruit?

De man van Sigrid Kaag heet Anis al-Qaq. Kaag leerde de Palestijnse oud-tandarts in 1992 kennen, toen ze werkzaam was als diplomaat voor Buitenlandse Zaken. Ook Al-Quag heeft de nodige politieke ervaring. Hij diende als schaduwminister van Gezondheidszorg voor de voormalig Palestijns leider Yassar Arafat.

De man van Sigrid Kaag
© Instagram

Sigrid Kaag heeft vier kinderen

Het stel trouwde een jaar na hun ontmoeting in het geheim in Jeruzalem, en daar zijn Kaag’s leidinggevenden allerminst happy mee. Ze verloor haar vertrouwensfunctie bij Buitenlandse Zaken en ging aan de slag voor de VN, bij een afdeling die hulp biedt aan Palestijnse vluchtelingen.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Kaag werd in de tussentijd moeder van vier kinderen: dochters Janna en Inas en zonen Adam en Makram. Laatstgenoemde adopteerde ze uit een kindertehuis in Bethlehem. Het gezin van Sigrid Kaag zwierf door haar job de hele wereld over, en woonde onder meer in New York, Genève, Beiroet, Khartoem (Soedan), Damascus (Syrië) en Jeruzalem. Haar oudste dochter Janna (1995) stond in 2019 even in de spotlights, toen ze samen met moederlief op Prinsjesdag verscheen.

De dochter van Sigrid Kaag
© Instagram
De kinderen van Sigrid Kaag
© Instagram
Logo Goals and Glamour