Logo Goals and Glamour
Het salaris van De Ligt: meer dan Zlatan
© Pro Shots / Instagram

februari 2021 • Shownieuws

Het salaris van De Ligt: meer dan Zlatan

Wat is eigenlijk het salaris van Matthijs de Ligt? De verdediger is alweer sinds 2019 in dienst van Juventus, en dat gaat helemaal niet onaardig. Hij vermaakt zich prima in Turijn – voortdurend vergezeld door zijn vriendinnetje. Niet verwonderlijk, als je weet wat de Oranje-international verdient bij Juve.

Het antwoord komt van La Gazetta dello Sport, dat ieder jaar een lijst publiceert van de bestverdienende voetballers van Italië. En ja: ook Matthijs was in 2020 present. De Ligt blijkt een salaris van 8 miljoen euro per jaar op te strijken in Turijn. Een bedrag dat met bonussen nog kan stijgen tot 12 miljoen. Hoe dan ook een stuk meer dan hij in Amsterdam kreeg overgemaakt.

Salaris Matthijs de Ligt
© Instagram

Daarmee is hij één van de bestverdienende voetballers van de Serie A. De Ligt troeft onder andere Zlatan Ibrahimovic af wat salaris betreft. Zlatan moet het bij Milan met ‘slechts’ 7 miljoen euro per jaar doen.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Het vermogen van Matthijs de Ligt

Quote houdt elk jaar de rijkste Nederlandse sporters bij en het lijkt een kwestie van tijd voor De Ligt in die lijst opduikt. In de editie van 2020 is hij nog niet te vinden. Wat het vermogen van Matthijs precies is, weten we niet. Toch zal hij nog even moeten sparen voor hij grootverdieners Max Verstappen (65 miljoen), en honkballers Kenley Jansen (93 miljoen) en Xander Bogaerts (156 miljoen) inhaalt.

Logo Goals and Glamour