Logo #GOALS
Het dikke salaris van De Ligt: meer dan Zlatan
© Pro Shots / Instagram

Matthijs de Ligt is alweer sinds 2019 in dienst van Juventus, en dat gaat helemaal niet onaardig. Hoewel de 21-jarige topverdediger vorig jaar maanden moest toekijken vanwege een schouderoperatie, vermaakt hij zich prima in Turijn – voortdurend vergezeld door zijn vriendinnetje. Niet verwonderlijk, als je weet wat de Abcoudenaar verdient bij Juve. Wat is eigenlijk het salaris van Matthijs de Ligt?

Het antwoord komt van La Gazetta dello Sport, dat ieder jaar een lijst publiceert van de bestverdienende voetballers van Italië. En ja: ook Matthijs was in 2020 present. De Ligt blijkt een salaris van 8 miljoen euro per jaar op te strijken in Turijn. Een bedrag dat met bonussen nog kan stijgen tot 12 miljoen. Hoe dan ook een stuk meer dan hij in Amsterdam kreeg overgemaakt.

Salaris Matthijs de Ligt
© Instagram

Toch valt het salaris van De Ligt in het niet bij de grootverdiener van Juventus, en we hoeven je niet te vertellen dat dat Cristiano Ronaldo is. Ronnie vangt 31 miljoen voor zijn diensten. Of hij dat geld waard is, laten we aan jullie over.

In ieder geval lijkt de titel de Oude Dame dit jaar te ontglippen, na jaren van heerschappij. Dat komt mede door de wederopstanding van AC Milan. Daar is die andere veteraan, Zlatan Ibrahimovic, lekker bezig. Hoewel het op de ranglijst nog niet lukt, troeft De Ligt die andere oud-Ajacied wel af wat salaris betreft. Zlatan moet het bij Milan met ‘slechts’ 7 miljoen euro per jaar doen.

Het vermogen van Matthijs de Ligt

Quote houdt elk jaar de rijkste Nederlandse sporters bij en het lijkt een kwestie van tijd voor De Ligt in die lijst opduikt. In de editie van 2020 is hij nog niet te vinden. Wat het vermogen van Matthijs precies is, weten we niet. Toch zal hij nog even moeten sparen voor hij grootverdieners Max Verstappen (65 miljoen), en honkballers Kenley Jansen (93 miljoen) en Xander Bogaerts (156 miljoen) inhaalt.

Vers

Quizzzz