?>
Logo Goals and Glamour
Weg voor het geld? Salaris van Arne Slot bij AZ valt in het niet bij Rotterdams bod
© Pro Shots

Er kwam zaterdag pardoes een einde aan de samenwerking tussen Arne Slot en AZ. De club was pissig omdat Slot stiekem met Feyenoord praatte. Velen zijn verbaasd dat Arne überhaupt naar Rotterdam wil. Want AZ speelt de laatste jaren toch veel leuker voetbal? Toch speelt er wellicht iets anders dan sportieve redenen. Wat was het salaris van Arne Slot eigenlijk bij AZ?

Salaris van Arne Slot
© Pro Shots

In ieder geval een stuk minder dan hij bij Feyenoord gaat verdienen, mocht Slot de overstap maken. Dat verklapte Dick Advocaat bij Rondo. En de gelouterde oefenmeester kan het weten, want voor zijn Feyenoord-periode was hij ook in Alkmaar actief. Volgens Dick kan Slot in Rotterdam het dubbele gaan verdienen dan de munten die AZ hem overmaakte.

In Veronica Inside meldde Wilfred Genee gisteren dat er nog veel meer geld met de overstap gemoeid is. Volgens de presentator gaat Slot 750.000 euro verdienen bij Feyenoord. Drie keer zoveel als in Alkmaar, stelde de presentator. Een snelle rekensom leert dus dat het salaris van Slot bij AZ rond de 250.000 euro ligt.

Dat is een stuk minder dan zijn voorganger, John van den Brom, verdiende. Die had een afkoopclausule van 450.000 euro in zijn contract staan: precies zijn jaarloon. En dat terwijl Slot bij AZ allerminst minder presteerde dan Van den Brom. Een overstap naar Feyenoord zou voor Slot dus een dikke upgrade zijn. Misschien niet per se op sportieve gronden, maar wel op financiële. Nu moet de coach hopen dat de Rotterdammers inderdaad met hem in zee willen…

Trending

Versch!