Logo Goals and Glamour
Het salaris van Erik ten Hag bij Manchester United: de Tukker breekt records
© Pro Shots

Salaris van

Het salaris van Erik ten Hag bij Manchester United: de Tukker breekt records

Erik ten Hag is bijna rond met Manchester United, en bij die sportieve vooruitgang hoort ook een financiële upgrade. En wát voor upgrade: het salaris van Ten Hag is zo gigantisch, dat hij de bestbetaalde Nederlandse trainer ooit in Engeland wordt.

Wat verdient Erik ten Hag?
© Pro Shots

United wist de trainer van Ajax na lange onderhandelingen voor zich te winnen. Ten Hag zou ook in gesprek zijn geweest met RB Leipzig, die in tegenstelling tot The Reds waarschijnlijk wél Champions League spelen. Het loonstrookje zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld in Ten Hag’s keuze voor United.

Salaris van Ten Hag: meer dan 7,2 miljoen per jaar

Wat het salaris van Ten Hag precies wordt, melden de Britse bronnen niet. We kunnen wel een blik werpen op de salarissen van de Nederlanders die Ten Hag voorgingen in de Premier League. Ronald Koeman had bij Everton het hoogste loonstrookje. Hij streek daar omgerekend 7,2 miljoen euro op. Als Ten Hag inderdaad de bestverdienende Nederlandse coach wordt, gaat hij dus in ieder geval meer verdienen dan dat. 

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Ten Hag is er de coach niet naar om voor het geld te verkassen, maar zijn Ajax-salaris staat niet in verhouding tot de miljoenen die bij United liggen te wachten. De trainer verlengde zijn contract in Amsterdam in 2019, waarschijnlijk voor een salaris dat rond de miljoen euro per jaar ligt. Een schijntje bij zijn nieuwe salaris, maar ook vergeleken met de grootverdieners van Ajax.

Meer over Erik ten Hag en Manchester United

Ten Hag doet mee aan rondo en Neres is de sjaak
Logo Goals and Glamour