Logo #GOALS
Het salaris van Erik ten Hag bij Ajax: zo rijk is de Tukker
© Pro Shots

Drie keer een eerste plek in de Eredivisie en de halve finale van de Champions League: Erik ten Hag doet het voortreffelijk bij Ajax. De vraag is of daar ook een vorstelijk geldbedrag tegenover staat. Oftewel: wat is het salaris van Ten Hag?

Wat verdient Erik ten Hag?
© Pro Shots

Er is het een en ander bekend over de loonstrookjes van Ajax-trainers. Zo waren ze in Amsterdam maar wat blij met Frank de Boer. Zo blij, dat Frank op zijn hoogtepunt (lees: na de vierde landstitel) een jaarloon van één miljoen euro incasseerde. Een hoop geld, al is het uiteraard een schijntje vergeleken met de bedragen die de bestverdienende Ajax-spelers opstrijken.

De vraag is of Ten Hag (50) net zo’n lekker salaris heeft uitonderhandeld als De Boer. Eigenlijk is daar bar weinig over bekend. Wel weten we dat buitenlandse clubs interesse toonden in de trainer, na zijn gigantische succes in de Champions League. Grote kans dat Ajax er met een financieel duwtje in de rug voor zorgde dat de Tukker in Nederland bleef. Het is aannemelijk dat hij inmiddels in de buurt komt van de miljoen die De Boer pakte.

Ajax betaalde vermogen aan FC Utrecht voor Ten Hag

Het AD weet in ieder geval dat Ajax in 2017 een smak geld op tafel gooide om Ten Hag naar Amsterdam te halen. Volgens de krant kostte het meer dan 700.000 euro om zijn transferclausule bij FC Utrecht af te kopen. De trainer bleek het geld natuurlijk dubbel en dwars waard. Waarschijnlijk heeft hij sinds zijn komst naar Amsterdam meerdere salarisverhogingen tegemoet gezien.

Overigens is dat nu een tandje minder: in corona-tijden besloten de spelers, trainers en staf in te leveren op hun salaris. Ajax loopt tientallen miljoenen mis door de crisis.

Vers

Quizzzz