Logo #GOALS
Hoeveel verdient bondscoach Frank de Boer eigenlijk?
Pro Shots / Instagram

Lang niet iedereen ontving het met gejuich, maar dat verandert niets aan het feit dat Frank de Boer onze nieuwe bondscoach is. Vooral een prestigeslag voor Frankie, want voor het geld hoeft hij het al lang niet meer te doen. De trainer sleepte bakken met geld binnen in zijn rijke voetbalcarrière, en ging daar als trainer vrolijk mee verder. Hoeveel verdient Frank de Boer als bondscoach en wat is zijn vermogen?

Als het over geld gaat komen we al snel bij Quote terecht. Het maandblad schatte Frank’s vermogen in 2017 op 23 miljoen euro. Dat geld voetbalde hij bij elkaar bij clubs als Ajax en FC Barcelona, maar ook zijn trainersjaren bij Ajax legden hem geen windeieren: naar verluidt streek hij in Amsterdam op zijn hoogtepunt één miljoen euro per jaar op.

Wat verdient Frank de Boer als bondscoach?
© Instagram

De Boer cashte ook met mislukte avonturen bij Internazionale en Crystal Palace

En dan hebben we Frank’s kortstondige verblijven bij Internazionale en Crystal Palace nog niet meegeteld. De club uit Milaan zette hem na 84 dagen op straat. Voor bewezen diensten kreeg De Boer een afkoopsom van 1,5 miljoen mee. In Londen, bij Crystal Palace, verging het Frank niet veel beter. Sterker nog, daar moest hij na 77 dagen inrukken. Dit keer met 2,5 miljoen, dat wel.

Na een teleurstellende Europese carrière vertrok De Boer naar de andere kant van de plas, en ging als coach bij Atlanta United aan de slag. Het is onduidelijk wat hij daar in twee jaar verdiende. Alles bij elkaar kunnen we er echter vanuit gaan dat het vermogen van de coach en oud-voetballer de 30 miljoen euro overstijgt.

Wat verdient Frank de Boer als bondscoach?

En reken er maar op dat ook het bondscoachschap van het Nederlands elftal geen erebaan is. Zo streek Ronald Koeman naar verluidt zeven miljoen per jaar op, terwijl Bert van Marwijk het in zijn hoogtijdagen met bijna 2 miljoen deed. Vermoedelijk komt het salaris van Frank de Boer meer in de buurt van laatstgenoemde. Kortom: Frank heeft genoeg op zijn bankrekening staan om zijn vrouw en dochters prachtige vakanties te bezorgen.

© Instagram

Vers