Logo Goals and Glamour
Zo rijk is Ronald Koeman, de kersverse Barca-coach
© Pro Shots

augustus 2020 • Salaris van

Zo rijk is Ronald Koeman, de kersverse Barca-coach

Hij blies Oranje nieuw leven in, maar van een eindtoernooi komt het niet. Ronald Koeman ruilt het Nederlands elftal in voor FC Barcelona. Dat doet hij vooral uit liefde voor zijn oude club, want voor het geld hoeft de coach het al lang niet meer te doen. Dat hij rijk is weten we, maar hoeveel geld heeft Koeman eigenlijk?

Het is allemaal keurig op een rijtje gezet door Quote. Zo weet het blad dat de oud-voetballer in zijn carrière zo’n 12 miljoen gulden (omgerekend 5,4 miljoen euro) bij elkaar balde. Dat deed hij onder andere bij elke club uit de klassieke top-drie, en natuurlijk Barcelona.

Zoveel geld heeft Ronald Koeman
© Pro Shots

Na zijn voetballoopbaan ging Koeman direct als trainer aan de slag, en dat leverde hem veel meer geld op. Na er ook als speler actief te zijn geweest leidde hij Ajax, PSV en Feyenoord. Daarnaast staan Valencia, Benfica en Everton op zijn lijstje. Met wisselend succes, maar het leverde hem hoe dan ook vele miljoenen op.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Naast zijn reguliere trainer-job deed Koeman ook wat investeringen in vastgoed. De ex-bondscoach heeft onder andere een eigen bar. Al met al is de slotsom van Quote dat het vermogen van Koeman 35 miljoen euro bedraagt. Daar komt nog wel wat bij, want naar verwachting ligt zijn salaris bij Barca rond de 500.000 euro per maand.

Logo Goals and Glamour