Logo #GOALS
Wat gaat Robben verdienen bij FC Groningen?
© Pro Shots

Arjen Robben is teruggekeerd bij zijn oude liefde FC Groningen en vastbesloten indruk te maken. Maar wat moet men de voormalig superster eigenlijk betalen voor zijn diensten? Welk salaris krijgt Arjen Robben bij FC Groningen?

Toen Robben (36) afzwaaide bij Bayern München was hij de bestbetaalde voetballer van Nederland. Naar verluidt kreeg de Groninger jaarlijks 6 miljoen bijgeschreven. Dat bedrag kan FC Groningen uiteraard niet ophoesten. Maar dat hoeft ook niet, want Robben ziet zijn comeback vooral als vriendendienst. Het is uit clubliefde, zo sprak hij zelf.

Wat gaat Robben verdienen bij FC Groningen?
© Pro Shots

Zo hoeft Groningen Robben niets te betalen als hij geblesseerd is, vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus aan NU.nl. Vrij belangrijk puntje, gezien het blessureverleden van de aanvaller. Ook een andere clausule is belangrijk: als de voormalig Oranje-international zich niet goed voelt of er iets gebeurt, kan hij per direct stoppen.

Robben had gemakkelijkste contractonderhandelingen van carrière

Oké, maar wat gaat Robben dan daadwerkelijk verdienen? Daar doet de voetballer noch Fledderus uitspraken over. “Het waren de makkelijkste contractonderhandelingen van mijn hele carrière”, lichtte Robben een stipje van de sluier op bij Radio 538. “Dit doe je absoluut niet voor het geld.” Duidelijk is dat Groningen zijn clubkas vooral spekt met Robben’s komst: de seizoenskaarten gingen als warme broodjes over de toonbank.

Ik vind deze post...
32x
FAIL
4x
WTF
208x
SEXY
11x
LOL
8x
OMG
124x
BAAS

Lees meer over:

Opmerkingen, vragen of tips? Mail ons: redactie@goalsmag.nl

Vers