Logo Goals and Glamour
Wat verdient Robben bij FC Groningen?
© Pro Shots

mei 2021 • Salaris van

Wat verdient Robben bij FC Groningen?

Arjen Robben is teruggekeerd bij zijn oude liefde FC Groningen. Voor de zoveelste keer werd het een jaar vol blessureleed, maar de aanvaller kon zijn club tegen het einde van het seizoen eindelijk helpen. Tegen FC Emmen (0-4 winst) gaf hij twee assists. Wat moet men de voormalig superster eigenlijk betalen voor zijn diensten? Welk salaris krijgt Arjen Robben bij FC Groningen?

Robben (36) was de bestbetaalde voetballer van Nederland toen hij afzwaaide bij Bayern München. Naar verluidt kreeg de Groninger jaarlijks 6 miljoen bijgeschreven. Dat bedrag kan FC Groningen uiteraard niet ophoesten. Dat hoeft ook niet, want Robben ziet zijn comeback vooral als vriendendienst. Het is uit clubliefde, sprak hij zelf.

Wat gaat Robben verdienen bij FC Groningen?
© Pro Shots

Zo hoeft Groningen Robben niets te betalen als hij geblesseerd is, vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus aan NU.nl. Vrij belangrijk puntje, gezien het blessureverleden van de aanvaller. Ook een andere clausule is belangrijk: als de voormalig Oranje-international zich niet goed voelt of er iets gebeurt, kan hij per direct stoppen.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Robben had gemakkelijkste contractonderhandelingen van carrière

Oké, maar wat gaat Robben dan daadwerkelijk verdienen? Daar doet de voetballer noch Fledderus uitspraken over. “Het waren de makkelijkste contractonderhandelingen van mijn hele carrière”, lichtte Robben een stipje van de sluier op bij Radio 538. “Dit doe je absoluut niet voor het geld.” Duidelijk is dat Groningen zijn clubkas vooral spekt met Robben’s komst: de seizoenskaarten gingen als warme broodjes over de toonbank.

Arjen Robben: Work in Progress...
Logo Goals and Glamour