Logo Goals and Glamour
10 toppers die de Eredivisie kunnen beslissen
© Pro Shots

januari 2014 • Shownieuws

10 toppers die de Eredivisie kunnen beslissen

Het waren tergend lange weken voor de Nederlandse voetballiefhebber, maar gelukkig gaat de spannendste competitie van Europa vandaag weer van start. Om het eerste Eredivisie-weekend na de winterstop in te luiden, hebben wij wat hoofdrolspelers voor jullie op een rijtje gezet! Wie gaan hun status waarmaken in de tweede helft van de competitie?

10. Siem de Jong (Ajax)

De aanvoerder van Ajax werd lang geteisterd door blessureleed, maar is terug van weggeweest. Waarschijnlijk zal hij in de spits worden geposteerd, nu Frank de Boer niet meer om Davy Klaassen heen kan.

9. Memphis Depay (PSV)

Memphis Depay - PSV || Skills, goals, assists || HD

Hoewel zijn club PSV onder de maat presteert, laat Memphis Depay elke week weer zien dat hij over een flinke dosis talent beschikt. Zijn techniek en vlammende schot maken hem een van de spelers die voor de ploeg uit Eindhoven het verschil zou moeten maken.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

8. Davy Pröpper (Vitesse)

Vitesse 3:1 Utrecht | Davy Pröpper Goal HD

Davy Pröpper vult het gapende gat dat Marco van Ginkel bij Vitesse heeft achtergelaten naar behoren in. De jonge middenvelder mocht zelfs al komen opdraven voor het Nederlands elftal.

7. Jean-Paul Boëtius (Feyenoord)

☼ Boëtius☼ Amazing Goal Feyenoord ☼ vs PSV

Boëtius was er lang uit door blessureleed, maar liet bij zijn eerst invalbeurt direct weer zien wat hij waard is. De vleugelaanvaler kan gerust bestempeld worden als een van de grootste Nederlandse talenten.

Artikel verder na advertentie

6. Bryan Ruiz (PSV)

Ruiz is na een teleurstellend verblijf bij Fulham weer terug in de Eredivisie. Na eerder in het shirt van Twente furore te hebben gemaakt, mag hij het nu bij PSV gaan proberen.

5. Lucas Piazon (Vitesse)

Lucas Piazon ►WonderBoy | Chelsea F.C. | Vitesse |

Piazon is een van de verrassingen van het seizoen. De Braziliaanse spits ontpopte zich bij Vitesse als een ware goaltjesdief en maakt het ene mooie doelpunt na het andere.

4. Dusan Tadic (FC Twente)

Kwam voor 7,7 miljoen over van FC Groningen en is de absolute spelmaker van FC Twente. Vormt een gevaarlijk koppel met spits Luc Castaignos.

3. Graziano Pellè (Feyenoord)

Alles draait bij Feyenoord om Pellè, zeker nu Ronald Koeman hem tot aanvoerder heeft gekroond. Staat de Italiaanse spits ook in de tweede seizoenshelft garant voor beslissende goals?

2. Davy Klaassen (Ajax)

Klaassen is misschien wel dé verrassing van het seizoen. De middenvelder van Ajax speelde uitstekend tegen Barcelona en liet zien wat hij kan door er tegen NAC drie binnen te schieten. Een van die doelpunten leverde hem zelfs een vergelijking met Dennis Bergkamp op.

1. Alfred Finnbogason (Heerenveen)

Alfred Finnbogason ► TargetMan | SC Heerenveen |

Finnbogason staat naar verluidt in belangstelling van diverse buitenlandse clubs, maar de IJslandse spits blijft vooralsnog gewoon bij Heerenveen voetballen. Daar zal Marco van Basten maar wat blij mee zijn, want de topscorer van de Eredivisie heeft al menig wedstrijd voor de Friesen beslist.

Logo Goals and Glamour